A nap kedvencei
  • Finom, színes bogyós gyümölcsökből és joghurtból nagyon ízletes és tápláló turmixot készíthetsz. -...

  • Magas C-vitamin tartalma miatt hatékony immunerősítő ital, így gyorsabban küzdheted le a megfázást. - Hozzávalók:...

  • Ez a turmix összetevőinek köszönhetően segít szebbé tenni a bőrt, és nagyon-nagyon finom is. - Hozzávalók: - 1/2...

Üdv az oldalon!
Belépés Regisztráció

Sima ruhák vasalás nélkül

Kategória: Háztartás

A vasalás kevés nőnek tartozik a kedvenc házimunkái közé, már ha lehet egyáltalán ilyesmiről beszélni. Nem elég, hogy nagyon unalmas tevékenység, de még a derekunk is megfájdul tőle. Szerencsére nem az az egyetlen megoldás, hogy ezentúl csak műszálas vagy krepp anyagból készült ruhákat hordasz, hogy ne kelljen vasalni. Számos praktikát kipróbálhatsz, amelyek segítenek, hogy egy életre száműzhesd ezt a nemszeretem házimunkát az életedből.

Gőzfürdő

Mielőtt beállsz a kádba egy hosszú, forró zuhanyra, aggasd fel a vasalnivalót magad fölé, hogy a gőz kisimíthassa a ráncokat. Zuhanyzás közben csukd be a fürdőszobaajtót, nehogy a gőz távozzon. Legalább negyed órára van szükség a ruhák ránctalanításához, így ezt hagyd egy olyan napra, amikor egyébként is rád fér egy hosszú zuhany, például túlóra után hazatérve.

Vasaláskönnyítő spray

Mosás után azonnal teregesd ki a ruhát, hogy minimalizálhasd a ráncok számát. Az ingeket vállfára akaszd, és a többi darabot is simítsd ki annyira, amennyire lehetséges. A boltban kapható vasaláskönnyítő spray-k leginkább pamut anyagon hatásosak. Egyszerűen fújd rá a folyadékot a ruhára, és simítsd ki, amíg nedves; a ráncok hamarosan eltűnnek. Selymen és más finom anyagokon azonban csak óvatosan használd, ugyanis foltot hagyhat.

Hajszárító

A ruha ráncos felületét nedvesítsd meg egy kicsit, majd amíg hajmosás után szárítod a hajad, fújd át a ruhát is a hajszárítóval. Legalább 5 centire tartsd a készüléket a ruhától, nehogy megégesd. Nemcsak a hajszárító, hanem egy másik hasonló készülék is segíthet a vasalásban, mégpedig a hajkiegyenesítő. A nehezen hozzáférhető helyeket – például a gombok közötti részt vagy a gallért – egyszerűbben „kivasalhatod” vele, csak arra ügyelj, hogy ne tartsd sokáig rajta az anyagon.

Kipróbáltad? Oszd meg velünk tapasztalatodat!

Hogy tetszett?

Sima ruhák vasalás nélkül 5 out of 5 based on 1 ratings.

Tetszik? Oszd meg!


Kipróbáltad? Véleményed van? Szólj hozzá!
© Copyright Turmixvilág. Minden jog fenntartva.