BÃborturmix
Fekete ribizlibÅ‘l, cseresznyébÅ‘l és céklából meglepÅ‘en finom és immunerÅ‘sÃtÅ‘ turmixot készÃthetünk.
Hozzávalók: 
10 dkg cseresznye
10 dkg fekete ribizli
1/2 cékla
ElkészÃtés:
Hámozd meg a céklát és a ribizlivel együtt gyümölcscentrifugában préseld ki a levét, majd öntsd turmixgépbe és add hozzá a cseresznyét is. Az egészet turmixold simára. Töltsd edénybe és melegÃtsd meg, de ne fÅ‘zd sokáig. Forrón fogyaszd.
Hatása:
A- és C-vitaminban gazdag, bioflavinoidokat, foszfort, káliumot, kalciumot, folsavat, mangánt és vasat tartalmaz. RákmegelÅ‘zÅ‘, gyulladáscsökkentÅ‘, antioxidáns, stresszűzÅ‘ és immunerÅ‘sÃtÅ‘ hatású. Fokozza a sejtek oxigénellátását, fiatalÃtó és méregtelenÃtÅ‘. A fekete ribizli miatt különösen javasolt megfázás és influenza idején.