A nap kedvencei
  • A friss és zsenge karalábé és retek íze meglepően édes. Nagyon finom turmixot készíthetsz belőlük. -...

  • Jó választás, ha egy gyors és egyszerű turmixra vágysz. - Hozzávalók: - 10 szem eper - 1 dl víz - 4 db jégkocka -...

  • A magas C-vitamin tartalma miatt ez a turmix jó választás megfázásos időszakban. - Hozzávalók: - 2 kiwi - 1 kisebb...

Üdv az oldalon!
Belépés Regisztráció

Ötletes módszerek a liszt felhasználására

Kategória: Háztartás

Tudtad, hogy a liszt nemcsak ahhoz ideális, hogy finom süteményeket süss belőle, illetve, hogy besűrítsd a tökfőzeléket? Sőt, alapélelmiszerünket nemcsak a konyhában használhatod; akár még gyermekjáték és tisztítószer is készülhet belőle.

Sógyurma

Gyerekkorodban biztosan te is gyúrtál apró állatkákat és mindenféle más formát sógyurmából. Az ebből készült alkotások sokkal tartósabbak, mint a valódi gyurmából gyártottak, ráadásul az alapanyag is jóval olcsóbb. Ha szeretnéd lekötni a gyerekeket egy délutánra, készíts nekik sógyurmát három csésze lisztből, egy csésze vízből, negyed csésze sóból és néhány evőkanál olajból. Ételszínezéket is adhatsz hozzá, de a gyerekek utólag is befesthetik a kész alkotásokat temperával. A szobrokat egy óráig süsd sütőben.

Kártyatisztító

Ha olyannyira bepiszkolódott és bezsírosodott a régi kártyapakli, hogy már nem szívesen játszotok vele, dobd bele egy nagyobb papírzacskóba a paklit, szórj rá negyed csésze lisztet, majd rázd össze, hogy mindenhova jusson belőle. A liszt felszívja a kártyalapokba ivódott zsírt. A végén csak le kell törölgetned a lapokat, és kész is.

Hangyairtó

Távol tarthatod a hangyákat a konyhától vagy a nyaralótól, ha egy kis lisztet szórsz oda, ahol bejöttek a házba.

Fémtisztító

Egy kis liszt és egy száraz rongy segítségével megtisztíthatod és kifényesítheted a rozsdamentes acél tárgyakat, például a mosogatótálcát. A réz tárgyak kifényesítésére ugyanúgy hatásos: keverj össze ugyanannyi lisztet, sót és ecetet, kend rá a pasztát a réztárgyra, hagyd megszáradni, majd dörzsöld le.

Rovarriasztó

A kertészek előszeretettel használják a lisztet a kártevők ellen. Te is kipróbálhatod a módszert: szórj egy kis lisztet a tökre vagy a krumplira a kertben, és elkerülik majd a bogarak.

Te kipróbáltad már valamelyiket?

Hogy tetszett?


Tetszik? Oszd meg!


Kipróbáltad? Véleményed van? Szólj hozzá!
© Copyright Turmixvilág. Minden jog fenntartva.