A nap kedvencei
  • Pikáns, C-vitaminban gazdag reggeli turmix fáradt reggelekre. - Hozzávalók: - 1 sárgarépa - 3-4 retek - 1 alma -...

  • Nagyon finom, egészséges turmix, amely nagyon jó hatással van a bőrre. - Hozzávalók: - 2 alma - 1/2 sárgadinnye -...

  • A répalé az egyik legkönnyebben elkészíthető zöldséglé. Magában egy kicsit édes, de fokhagymával és citrommal...

Üdv az oldalon!
Belépés Regisztráció

Ápold természetesen a fabútoraidat

Kategória: Háztartás

A bolti bútorápolószerek jellemzően drágák, hatásuk nem mindig meggyőző, ráadásul számtalan mesterséges anyag lehet bennük, amelyek a szoba levegőjében terjengve károsíthatják a lakók egészségét. Így jobban teszed, ha nemcsak tisztálkodáshoz vagy takarításhoz, hanem a fabútorok ápolásához is a természetes szereket hívod segítségül. Ezek nemcsak olcsóbbak a boltiaknál, de kíméletesek a te egészségeddel és a környezeteddel szemben egyaránt.

butorapolas

Tej és sör

A régi, megfakult fabútorokat egy tejjel átitatott ronggyal törölgesd végig, hogy újra szépek legyenek. A tej helyett a fa ápolásához és tisztításához só és olaj keverékéből házült házi ápolószert vagy langyos sört is használhatsz. Ez utóbbi a mahagóni és a tölgybútorokat is széppé teszi, a só és olaj kettőse pedig – a citromlével egyetemben – remekül eltávolítja a foltokat az étkezőasztalról. A keveréket természetes alapanyagú textíliából készült rongyra vidd fel. A penészfoltokat alkoholba mártott ronggyal távolíthatod el a szekrényekről és asztalokról. A kifakult bőrkanapé- vagy fotel szépségét lenolajjal adhatod vissza. A bőrkárpitot nyers tejjel vagy tojásfehérjével is kezelheted.

A vízfoltok eltávolítása

Ha a gyerekek a figyelmeztetésed ellenére sem használnak poháralátétet, amikor leteszik a vizespoharukat a fa dohányzóasztalra, a víz okozta foltok elcsúfíthatják a bútort. Szerencsére a nyomoknak nem kell örökre ott maradniuk: az olaj és az alkohol csodát tesz. 1:1 arányban keverj össze étolajat 70 százalékos alkohollal, és egy pamut- vagy gyapjúronggyal töröld át az érintett területet. A megkarcolódott fabútorokat dörzsöld be mogyoró- vagy dióbéllel, hogy eltüntethesd vagy legalábbis kevésbé láthatóvá tedd az apró vájatokat.

A nád és a márvány tisztítása

Fonott nádbútoraid sokáig szépek maradnak, és nem sárgulnak meg, ha langyos, sós vízzel áttörlöd őket. Egy nedves szivaccsal vagy egy permetezős flakonnal ezt egyszerűen megteheted. A márványlépcsőket vagy falakat citromlével töröld át, majd öblítsd le vízzel. Az aranyozott felületeket pedig egy félbevágott vöröshagymával tisztíthatod meg.

Kipróbáltad? Oszd meg velünk tapasztalataidat!

Hogy tetszett?

Ápold természetesen a fabútoraidat 4 out of 5 based on 1 ratings.

Tetszik? Oszd meg!


Kipróbáltad? Véleményed van? Szólj hozzá!
© Copyright Turmixvilág. Minden jog fenntartva.