A nap kedvencei
  • Ez a kellemes őszi turmix remekül serkenti a vérkeringést. - Hozzávalók: - 2 körte - 1 sárgarépa - kevés koriander...

  • Ez az egyszerűen elkészíthető turmix segít elűzni a mindennapi stresszt és jókedvre derít. - Hozzávalók: - 3...

  • Igazi vitaminbomba, tele A-, C- és E-vitaminnal. - Hozzávalók: - 1 őszibarack - 1 körte - 1/2 rózsaszínű grapefruit...

Üdv az oldalon!
Belépés Regisztráció

Egyszerű otthoni méregtelenítő kúrák

Kategória: Méregtelenítés

Ha úgy érzed itt az ideje a szervezeted méregtelenítésének, viszont lélekben még nem készültél fel és úgy érzed nem tudod magadtól napokig megvonni az ételt, akkor kezdd egy egyszerű otthon is kivitelezhető méregtelenítő kúrával.

A méregtelenítés elve alapján ebben az időszakban korlátozzuk az táplálékbevitelt, ezzel az emésztőrendszer és a közreműködő szervek fellélegezhetnek, és a felszabaduló energiát az elraktározódott méreganyagok lebontására fordíthatják. Az otthoni méregtelenítő kúrák bármelyikével te is beiktathatsz egy-egy tisztító napot a zsúfolt hétköznapjaidba.

Gyümölcs- vagy zöldségnap

A méregtelenítő gyümölcs- vagy zöldségnapon fogyassz csak egyféle gyümölcsöt vagy zöldséget, kiváló választás az alma vagy a sárgarépa. Ilyenkor a szervezetnek csak egyféle táplálékot kell megemésztenie és felszívnia, így az energia nagyobb részét a regenerálódásra fordíthatja.

Az alma rengeteg tápanyagot és vitamint tartalmaz, csökkenti a koleszterinszintet és a vérnyomást, jó hatással van az emésztőrendszerre és nagyon jó méregtelenítő. Ha nehezen eszel egész nap almát, készíts belőle almalevet vagy turmixot.

A sárgarépa béta-karotin tartalma olyan magas, hogy már napi egy sárgarépa fogyasztásával elő tudja állítani a szervezet a szükséges A-vitamint, amely elengedhetetlen az egészséges bőr és a betegségeknek ellenálló nyálkahártya megteremtéséhez. A sárgarépa szintén tápanyagokban és vitaminokban gazdag, remek antioxidáns, rákmegelőző hatású és jótékony hatást gyakorol a bőrre, szemre, szívre és vérkeringésre.

Lénapok

A lénapok egyre népszerűbbek a méregtelenítők körében. A frissen készített gyümölcs-és zöldséglevek tele vannak vitaminokkal, ásványi anyagokkal és enzimekkel. Mivel a friss levek nagyon könnyen emészthetőek ugyanúgy elősegítik a szervezet regenerálódását, mint a gyümölcs-vagy zöldségnapok.

A leveket mindig teljesen ép és egészséges gyümölcsből vagy zöldségből készítsd. Ha nem biot vásárolsz, akkor hámozd meg és gyümölcscentrifugában vagy citrusréssel készítsd el.

2 napos méregtelenítés

Ha már korábban végeztél méregtelenítő kúrát, akkor kipróbálhatod a 2 napos méregtelenítést is. Ilyenkor a hét egymást követő két napján csak nyers vagy enyhén párold gyümölcsölt vagy zöldségfélét vegyél magadhoz. Kerüld a gabonaféléket, a tejtermékeket és a megszokott serkentőszereket (kávé, tea stb.)

Böjt

A teljes böjt a méregtelenítés szélsőséges és egyben leghatásosabb formája. Minden esetben komoly lelki ráhangolódással kezdődik. Ha teljes böjtöt szeretnél tartani, előtte konzultálj orvosoddal.

Bármelyik méregtelenítési módszert választod is, a közös vonás, hogy néhány napig mérsékeljük a táplálékbevitelt, ezalatt a szervezeted fellélegezhet és nekiállhat kitisztítani a mindennapok alatt lerakódott méreganyagokat.

Hogy tetszett?

Egyszerű otthoni méregtelenítő kúrák 4 out of 5 based on 4 ratings.

Tetszik? Oszd meg!


Kipróbáltad? Véleményed van? Szólj hozzá!
© Copyright Turmixvilág. Minden jog fenntartva.