A nap kedvencei
  • Finom, színes bogyós gyümölcsökből és joghurtból nagyon ízletes és tápláló turmixot készíthetsz. -...

  • A narancsbőr a nők legnagyobb részét érinti. Az erre irányuló kutatások szerint a zsírsejtek mozdulatlansága...

  • Gyorsan és könnyen elkészíthető turmix, amellyel helyettesíthető akár a reggeli is. - Hozzávalók: - 1 papaja - 1/2...

Üdv az oldalon!
Belépés Regisztráció

3 ízletes méregtelenítő leves

Kategória: Méregtelenítés

A méregtelenítés során sarkalatos pont a megfelelő mennyiségű folyadékbevitel. Ez biztosítja a méreganyagok folyamatos elszállítását és eltávolítását. A napi 2-3 liter szükséges folyadékmennyiség legnagyobb része, kb. 1,5-2 liter legyen tiszta víz, vagy alacsony ásványi anyag tartalmú ásványvíz. A fennmaradó részt pótolhatjuk gyümölcsökkel, zöldségekkel és persze ízletes levesekkel is.

Mi az alábbi 3 vitamindús, méregtelenítő levest kóstoltuk meg:

Nyers borsókrémleves

Hozzávalók:

30 dkg borsó
1 pohár sárgarépalé
szerecsendió
1/2 avokádó
metélőhagyma

Elkészítés:

Turmixold össze a borsót, a sárgarépalevet és a szerecsendiót. Add hozzá 1/2 avokádó húsát és az apróra vágott metélőhagymát. Az avokádót fehérrépával is helyettesítheted.
Ezt a finom, méregtelenítő levest fogyaszd nyáron hidegen, télen kicsit felmelegítve.

Fűszeres zöldségleves

Hozzávalók:

1 hagyma
2 sárgarépa
1 fehérrépa
1 póréhagyma
kevés káposzta

Elkészítés:

Hámozd meg a zöldségeket, darabold őket egyforma méretűre, önts hozzá vizet, majd főzd puhára. Ízesítésként használhatsz ánizsmagot, majorannát vagy kaprot. Ha a zöldségek megfőttek pépesítsd turmixgéppel, öntsd tányérba és díszítsd apróra vágott petrezselyemmel.

Hagymás lencseleves

Hozzávalók:

10 dkg lencse
1 hagyma
1 sárgarépa
zeller
4 dl víz
1 tk gí
babérlevél
szegfűszeg
metélőhagyma vagy petrezselyem

Elkészítés:

Mosd meg alaposan a lencsét és főzd 10 percig a vízben. Amíg fő, darabold fel a zöldségeket, majd add a lencséhez és párold az egészet puhára. Ízesítsd citromlével petrezselyemmel vagy metélőhagymával.

Gí elkészítése:

Olvaszd fel a vajat kis lángon és főz habosra, ekkor szűrővel szedd le róla a habot. Ezt addig folytasd, amíg hab képződik. Ha már nem habosodik, akkor az elkészült gít öntsd üvegbe és  tedd a hűtőszekrénybe.

Hogy tetszett?


Tetszik? Oszd meg!


Kipróbáltad? Véleményed van? Szólj hozzá!
© Copyright Turmixvilág. Minden jog fenntartva.