3 ízletes méregtelenítő leves
A méregtelenítés során sarkalatos pont a megfelelő mennyiségű folyadékbevitel. Ez biztosítja a méreganyagok folyamatos elszállítását és eltávolítását. A napi 2-3 liter szükséges folyadékmennyiség legnagyobb része, kb. 1,5-2 liter legyen tiszta víz, vagy alacsony ásványi anyag tartalmú ásványvíz. A fennmaradó részt pótolhatjuk gyümölcsökkel, zöldségekkel és persze ízletes levesekkel is.
Mi az alábbi 3 vitamindús, méregtelenítő levest kóstoltuk meg:
Nyers borsókrémleves
Hozzávalók:
30 dkg borsó
1 pohár sárgarépalé
szerecsendió
1/2 avokádó
metélőhagyma
Elkészítés:
Turmixold össze a borsót, a sárgarépalevet és a szerecsendiót. Add hozzá 1/2 avokádó húsát és az apróra vágott metélőhagymát. Az avokádót fehérrépával is helyettesítheted.
Ezt a finom, méregtelenítő levest fogyaszd nyáron hidegen, télen kicsit felmelegítve.
Fűszeres zöldségleves
Hozzávalók:
1 hagyma
2 sárgarépa
1 fehérrépa
1 póréhagyma
kevés káposzta
Elkészítés:
Hámozd meg a zöldségeket, darabold őket egyforma méretűre, önts hozzá vizet, majd főzd puhára. Ízesítésként használhatsz ánizsmagot, majorannát vagy kaprot. Ha a zöldségek megfőttek pépesítsd turmixgéppel, öntsd tányérba és díszítsd apróra vágott petrezselyemmel.
Hagymás lencseleves
Hozzávalók:
10 dkg lencse
1 hagyma
1 sárgarépa
zeller
4 dl víz
1 tk gí
babérlevél
szegfűszeg
metélőhagyma vagy petrezselyem
Elkészítés:
Mosd meg alaposan a lencsét és főzd 10 percig a vízben. Amíg fő, darabold fel a zöldségeket, majd add a lencséhez és párold az egészet puhára. Ízesítsd citromlével petrezselyemmel vagy metélőhagymával.
Gí elkészítése:
Olvaszd fel a vajat kis lángon és főz habosra, ekkor szűrővel szedd le róla a habot. Ezt addig folytasd, amíg hab képződik. Ha már nem habosodik, akkor az elkészült gít öntsd üvegbe és tedd a hűtőszekrénybe.