A nap kedvencei
  • Nem kell, hogy a fogyókúra koplalással teljen. Készítsd el ezt a tápláló és energetizáló turmixot ebédre. -...

  • A sárgarépa édes íze jól harmonizál az almával, egy kevés gyömbérrel megbolondítva pedig igazán különleges...

  • A legtöbb nő a menstruációt megelőző napokban görcsöktől, ingerlékenységtől és fáradtságtól szenved. Ez a...

Üdv az oldalon!
Belépés Regisztráció

Szagtalanítsd a hűtőt vegyszerek nélkül

Kategória: Háztartás

Ha kinyitod a hűtőt, jó esetben összefut a nyál a szádban az ínycsiklandó falatok láttán, nem pedig felfordul a gyomrod az onnan kiáramló bűztől. Ha az utóbbit tapasztalod, vess be néhány házi praktikát, és szabadulj meg a zavaró szagoktól.

Tisztítás szódabikarbónával

Először is kapcsold ki a hűtőt, és húzd ki a konnektorból. Távolíts el belőle mindent, és nézd át az élelmiszereket: a lejártakat dobd ki. A többit rakd jégre, amíg dolgozol. Készíts szódabikarbónás oldatot: keverj el fél csésze szódát a mosogatóba engedett meleg vízben. Vedd ki a hűtő polcait, dobozait és minden más elmozdítható elemet. Mosd el őket a szódabikarbónás vízben, majd alaposan töröld szárazra.

A hűtő belsejét is töröld át egy, az oldatba mártott szivaccsal. A hűtő hátulján található csöpögtetőtálcát is tisztítsd meg; a benne található piszkos vizet öntsd ki.

Természetes „szagelszívók”

A szódabikarbónát nem csak akkor használhatod, ha már nagy a baj. Tegyél kávéscsészébe vagy alátétre szórt szódabikarbónát a hűtőbe, és hagyd ott; az magába szívja a rossz szagokat. Vigyázz, hogy ne érintkezzen az étellel, és rendszeresen cseréld. A szóda helyett az ecet is megteszi: ugyanígy egy csészében vagy egy nyitott szájú üvegben tegyél belőle a hűtőbe; vagy vízzel keverve használd tisztítószerként.

Magába szívja a szagokat a zabliszt, illetve az őrölt kávé is. Aktív szenet is használhatsz erre a célra, azonban olyat válassz, amely nem tartalmaz hozzáadott gyúlékony anyagokat, ugyanis azok károsak lehetnek az egészségre; inkább gyógyszertárból szerezd be. A széndarabokat kis tálkákban helyezd a hűtő polcaira, állítsd alacsonyra a hőmérsékletet, és tartsd csukva az ajtaját pár napig. A szenet felfrissítheted, ha húsz percre száznyolcvan fokos sütőbe teszed; ezután újra használhatod erre a célra.

Kipróbáltad? Oszd meg velünk tapasztalatodat!

Hogy tetszett?


Tetszik? Oszd meg!


Kipróbáltad? Véleményed van? Szólj hozzá!
© Copyright Turmixvilág. Minden jog fenntartva.