A nap kedvencei
  • A füge nagyon jó serkentő és energetizáló gyümölcs. A belőle készített ital gyorsan feltölt. - Hozzávalók: - 1...

  • A narancs és az ananász jól harmonizál a tél jellegzetes fűszereivel. Kóstold meg ezt a téli turmixot! -...

  • A káposztát régen a "szegény ember orvosának" nevezték. A káposztalé elsőre furcsának tűnhet, de a karakteres...

Üdv az oldalon!
Belépés Regisztráció

Jön a baba foga? Így enyhítsd a fájdalmát

Kategória: Gyerek

Ha jön a gyermeked foga, így egész nap sír, próbálj ki néhány természetes fájdalomcsillapító módszert.

Hogyan enyhítheted a kicsi fájdalmát, ha jön a fogaHideg

Ahogyan a jeges borogatás segít a duzzadt bokán, a fogzás miatt megdagadt íny okozta fájdalmat is enyhíti. Márts egy kis törülközőt vízbe, és egy műanyag zacskóban tedd a fagyasztóba egy órára; még jobb, ha kamillateába áztatod. Ezután add oda a kicsinek, hadd rágcsálja. A cumiját vagy a rágókáját is beteheted egy rövid időbe a hűtőbe, de hosszú távon ne tartsd ott, mert megkeményedhet.

Rágcsálnivaló

Az ínyre gyakorolt nyomás enyhíti a fájdalmat, hiszen eltereli róla az agy figyelmét. Ha a kicsi nem szereti a hideg dolgokat, egy szobahőmérsékletű rágóka is megteszi. De az ujjaddal is megmasszírozhatod az ínyét: olyan erősen csináld, hogy csikorgó hangot hallj. A masszírozás enyhíti a kellemetlenséget, a fura, vicces hang pedig feldobja majd a gyereket.

Hogyan enyhítheted a kicsi fájdalmát, ha jön a fogaHelyi érzéstelenítés

Használhatsz valamilyen érzéstelenítő hatású gélt vagy krémet is, azonban vedd figyelembe, hogy ezek általában benzokaint tartalmaznak, amely veszélyes lehet: 2 év alatti gyerekek esetében csak a gyermekorvos felügyelete mellett alkalmazd.

Fájdalomcsillapítók

Ha a fentiek közül semmi sem segít, a gyermekorvos ajánlhat egy paracetamol hatóanyagú fájdalomcsillapító gyógyszert. 3 hónaposnál fiatalabb gyermeknek azonban orvos jóváhagyása nélkül sose adj gyógyszert. A legalább 6 hónapos gyerekek számára az ibuprofen is megfelel, amely az íny gyulladását is enyhíti. De ne feledd, hogy ez a hatóanyag irritálhatja a gyomrot. Az aszpirin nem megfelelő kisgyermekek számára, sem lenyelve, sem az ínyébe dörzsölve. Ha a fájdalomcsillapítókkal sem érsz el eredményt 24 órán belül, konzultálj a gyermekorvossal.

Nálad melyik módszer vált be a leginkább? 

Hogy tetszett?

Jön a baba foga? Így enyhítsd a fájdalmát 5 out of 5 based on 2 ratings.

Tetszik? Oszd meg!


Kipróbáltad? Véleményed van? Szólj hozzá!
© Copyright Turmixvilág. Minden jog fenntartva.