A nap kedvencei
  • Igazi vitaminbomba, tele A-, C- és E-vitaminnal. - Hozzávalók: - 1 őszibarack - 1 körte - 1/2 rózsaszínű grapefruit...

  • A stressz sokak életét megkeseríti. Egy nyugtató zöld turmixszal enyhítheted a kellemetlen érzést. - Hozzávalók: -...

  • Kezd a reggelt egy nyomelemekben gazdag, immunerősítő itallal. - Hozzávalók: - 2 kivi - 1 körte - Elkészítés: - A...

Üdv az oldalon!
Belépés Regisztráció

Házi készítésű karácsonyfa díszek

Kategória: Háztartás

Unod a színes gömböket és az egyen-karácsonyfákat? Díszítsd idén a fenyőfádat saját ízlésed és kreativitásod szerint. 

Gyűjtsd a természetben, vágd, rajzold, szárítsd vagy süsd meg a karácsonyfa díszeket. Az alábbi ötletekkel egy délután alatt elkészítheted a fára valót. A dekorációd idén olcsóbb és különlegesebb lesz, mint bármikor.

Arany termések 

Kapd össze a családot és irány a természet. Gyűjtsetek tobozokat, makkokat, gesztenye héjat, szép leveleket és bogyós ágakat. A szerzeményeket tedd újság papírra és arany festékkel egyenletesen fújd be őket. Száríts meg őket , köss rájuk vékony arany szalagot és mehetnek is a fára. A karácsonyfád minden alkalommal, amikor ránézel a vidám gyűjtögetést és festést juttatja majd eszedbe.

Szárított gyümölcsök

Néhány alma, narancs, kiwi, citrom és banán felhasználásával is készíthetsz karácsonyfa díszeket. A gyümölcsöket vágd szeletekre, fűzz bele szalagot és a meleg radiátoron néhány nap alatt szárítsd meg. A színes szárított téli gyümölcsöket egyszerűen akaszd a fenyőfára.
Mutatósabb lesz a dísz, ha néhány azonos fajtájú gyümölcsöt egymás mellé fűzöl és masnival díszíted. Jól fog mutatni néhány összekötött fahéjrúd és csillagánizs is.

Mézeskalács figurák

A mézeskalács sütésekor néhány figurát süss sötétbarnára, így kemény lesz és tökéletes karácsonyfadísz válik belőle. Ha kihűlt díszítsd színes ételfestékkel. A mosolygós, illatos figurák karácsonyi illattal töltik meg a szobát.

Filcből készült díszek

A gyerekekkel együtt már jól az ünnepek előtt elkészíthetitek a karácsonyfára való díszeket. Szerezz be színes filcet, zöldet, pirosat, sárgát, barnát. Vágjatok ki fenyőfa mintákat, ragasszatok rá piros és sárga díszeket. Formázhattok csillagot vagy holdat is. A gyerekek büszkén mutatják majd a látogatóba érkező vendégeknek melyik díszt készítették ők maguk.

Hogy tetszett?


Tetszik? Oszd meg!


Kipróbáltad? Véleményed van? Szólj hozzá!
© Copyright Turmixvilág. Minden jog fenntartva.