A nap kedvencei
  • Vitamindús szilvaturmix reggelire vagy a nap bármely szakában. - Hozzávalók: - 1 őszibarack - 2 szilva - 1 kiwi -...

  • Erősítsd meg az immunrendszeredet ezzel a meglepően édeskés, bíbor színű itallal. - Hozzávalók: - 1/2 brokkoli - 2...

  • Ez a négy gyümölcsből készülő turmix ideális választás kora tavasszal. Nagyon fel tudja dobni a napot. Próbáld...

Üdv az oldalon!
Belépés Regisztráció

Házi készítésű karácsonyfa díszek

Kategória: Háztartás

Unod a színes gömböket és az egyen-karácsonyfákat? Díszítsd idén a fenyőfádat saját ízlésed és kreativitásod szerint. 

Gyűjtsd a természetben, vágd, rajzold, szárítsd vagy süsd meg a karácsonyfa díszeket. Az alábbi ötletekkel egy délután alatt elkészítheted a fára valót. A dekorációd idén olcsóbb és különlegesebb lesz, mint bármikor.

Arany termések 

Kapd össze a családot és irány a természet. Gyűjtsetek tobozokat, makkokat, gesztenye héjat, szép leveleket és bogyós ágakat. A szerzeményeket tedd újság papírra és arany festékkel egyenletesen fújd be őket. Száríts meg őket , köss rájuk vékony arany szalagot és mehetnek is a fára. A karácsonyfád minden alkalommal, amikor ránézel a vidám gyűjtögetést és festést juttatja majd eszedbe.

Szárított gyümölcsök

Néhány alma, narancs, kiwi, citrom és banán felhasználásával is készíthetsz karácsonyfa díszeket. A gyümölcsöket vágd szeletekre, fűzz bele szalagot és a meleg radiátoron néhány nap alatt szárítsd meg. A színes szárított téli gyümölcsöket egyszerűen akaszd a fenyőfára.
Mutatósabb lesz a dísz, ha néhány azonos fajtájú gyümölcsöt egymás mellé fűzöl és masnival díszíted. Jól fog mutatni néhány összekötött fahéjrúd és csillagánizs is.

Mézeskalács figurák

A mézeskalács sütésekor néhány figurát süss sötétbarnára, így kemény lesz és tökéletes karácsonyfadísz válik belőle. Ha kihűlt díszítsd színes ételfestékkel. A mosolygós, illatos figurák karácsonyi illattal töltik meg a szobát.

Filcből készült díszek

A gyerekekkel együtt már jól az ünnepek előtt elkészíthetitek a karácsonyfára való díszeket. Szerezz be színes filcet, zöldet, pirosat, sárgát, barnát. Vágjatok ki fenyőfa mintákat, ragasszatok rá piros és sárga díszeket. Formázhattok csillagot vagy holdat is. A gyerekek büszkén mutatják majd a látogatóba érkező vendégeknek melyik díszt készítették ők maguk.

Hogy tetszett?


Tetszik? Oszd meg!


Kipróbáltad? Véleményed van? Szólj hozzá!
© Copyright Turmixvilág. Minden jog fenntartva.