A nap kedvencei
  • Az aranysárga sárgabarack sok A-vitamint és béta-karotint tartalmaz. Ez a finom, édes turmix tápláló, erősítő, a...

  • Kitűnő reggeli ébresztő ital, amely azokon a bizonyos fejfájós "másnapokon" is jól jön. - Hozzávalók: - 2 narancs...

  • Csodálatos színű turmix, amely befolyásolja a faggyúmirigyek működését és segít a méregtelenítésben. -...

Üdv az oldalon!
Belépés Regisztráció

Ajándékcsomagolás kreatívan

Kategória: Háztartás

Hamarosan itt a karácsony, az élelmesebbek már beszerezték az összes ajándékot, kitalálták, mi legyen az ünnepi menü, sőt, akár a nem romlandó hozzávalókat is megvásárolták hozzá. Ilyenkor már nincs is más dolgunk, mint a megfelelő külsővel ellátni az ajándékokat.

Ha szeretnél igazi meglepetést szerezni a megajándékozottnak, ne egy boltban kapható ajándéktasakba tedd az ajándékot. Hiszen egyrészt a csomagolást ennél sokkal fantáziadúsabban is megoldhatod, másrészt pedig az ajándéktáskába belepillantva azonnal látszik, mit rejt a csomagolás, és oda az izgalom. Igenis sokan vannak, akik kifejezetten szeretnek bontogatni. A színes szalag kibogozása és a csomagolópapír lassú eltávolítása – vagy túlzott izgatottság esetén leszaggatása – egy rituálé, amely ugyanúgy hozzátartozik a karácsonyhoz, mint a rádióból szóló Last Christmas vagy a szobát belengő fenyőillat.

Vásárolj különböző színű krepp-papírt, és ezzel vond be az ajándékokat. Egy kisebb darabból hajtogass egy masnit, vagy egyszerűen ráncold össze, tegyél mellé egy fenyőtobozt vagy egy kis ágacskát, és rögzítsd a csomagolásra.

Az egyszínű csomagolópapírral bevont ajándékokat feldobhatod, ha egy csipkés szalvétát vagy poháralátétet ragasztasz rá. Egy alkalomhoz illő, karácsonyi mintát is kivághatsz szalvétából.

Ha bort vagy más italt ajándékozol, ugyancsak krepp papírral tekerd körbe az üveget, az alját ragaszd le, a szájánál pedig kösd át egy szép szalaggal, amelybe szintén csúsztathatsz egy kis fenyőágat, de tehetsz rá tobozt, diót vagy más termést, illetve egy-egy saját magad által sütött mézeskalácsot is.

Kreatív megoldás az is, ha az egyszínű csomagolást fehér papírból kivágott mintákkal díszíted. Vághatsz sormintát vagy alakzatokat külön-külön, például karácsonyfát, hóembert, illetve megfelelő kézügyességgel bonyolult mintázatú hópelyheket is.

Te mibe csomagolod idén az ajándékokat?

Hogy tetszett?


Tetszik? Oszd meg!


Kipróbáltad? Véleményed van? Szólj hozzá!
© Copyright Turmixvilág. Minden jog fenntartva.