A nap kedvencei
  • A méregtelenítő szőlőital elkészítése nagyon egyszerű, ráadásul kiváló tisztító hatása miatt remek...

  • A mandulatej és mangó harmonikus keverékét a lime teszi pikánssá. - Hozzávalók: - 1 mangó - 1 dl mandulatej - 1...

  • A stressz sokak életét megkeseríti. Egy nyugtató zöld turmixszal enyhítheted a kellemetlen érzést. - Hozzávalók: -...

Üdv az oldalon!
Belépés Regisztráció

Gyerekjátékok és díszek fenyőtobozból

Kategória: Gyerek

Ha valamilyen programot szeretnél hétvégére a gyerekekkel, de kirándulni már a múlt héten voltatok, használjátok fel az erdőben gyűjtött fenyőtobozokat, és készítsetek belőlük ötletes figurákat. Az elkészült alkotásokkal aztán a kicsik játszhatnak, a rokonságnak adhatják karácsonyi ajándékként, vagy akár karácsonyfa-, asztali vagy ajtódísz is lehet belőlük.

Ajtó- vagy asztaldísz

A tobozok formája szinte adja magát a mini karácsonyfák elkészítéséhez. Ragasszatok a szirmok végére színes papírból gyúrt galacsinokat vagy kerek filcdarabokat dísznek. Pár fenyőággal körberakva asztali vagy ajtódísz is válhat belőle.

Ha inkább az erdőben álló fenyőfát alkotnátok belőlük, a szirmok végét fessétek be fehérre, vagy dugjatok közéjük vattát, és máris kész a behavazott fa. Az aljára ragasszatok egy üdítőitalos kupakot, így magától is megáll az asztalon. Ha egy erősebb cérnával vagy fonallal összekötözitek a tobozokat, füzért is készíthettek belőlük, például az ajtó vagy ablak fölé.

Hóember és tobozállatkák

Ha az egész tobozt befújjátok festékspray-vel fehérre, hóember is lehet belőlük. Az arcot készíthetitek anyagból, papírból, a répa helyettesítésére pedig remekül megteszi egy narancssárga szívószál vagy egy narancssárgára festett ágdarab.

De állatkákat is készíthettek tobozból, például baglyot: nem kell hozzá más, mint felülre szem és száj, középre két szárny, alulra pedig két láb papírgalacsinból. De ha feketére festitek a tobozt, bagoly helyett pingvin is lehet belőle. A pulyka is egyszerűen elkészíthető: a szem és a száj mellett dugdossatok a szirmok közé színes, levél alakú színespapír- vagy filcdarabkákat. A madarak mellett süni szintén lehet a tobozokból.

Van egy jó ötleted? Oszd meg velünk is!

Hogy tetszett?


Tetszik? Oszd meg!


Kipróbáltad? Véleményed van? Szólj hozzá!
© Copyright Turmixvilág. Minden jog fenntartva.