A nap kedvencei
  • Komplett, vitamindús reggeli egyetlen pohárban. - Hozzávalók: - 1/4 ananász - 1 alma - 1 dl tej (tehéntej, szójatej,...

  • Hűvös napokon nagyon jól tud esni ez az izgalmas ízű, melegítő körteturmix. - Hozzávalók: - 2 körte - 2...

  • Ez a turmix összetevőinek köszönhetően segít szebbé tenni a bőrt, és nagyon-nagyon finom is. - Hozzávalók: - 1/2...

Üdv az oldalon!
Belépés Regisztráció

Takarítás csak természetesen

Kategória: Háztartás

Akár drágállod a tisztítószereket, akár a környezetedet szeretnéd óvni, próbálj ki takarításhoz néhány természetes anyagot a vegyszerek helyett. Ezek általában olcsóbbak is, és gyakran hatásosabbak, mint a márkás súrolószerek és mosóporok.

Vízkőoldó helyett ecet

Vízkőoldáshoz a legjobb az ecet. Ha még nem próbáltad, lehet, hogy most furcsán nézel, de érdemes adnod neki egy esélyt. Vásárolj húsz százalékos ételecetet, és hígítsd fel öt százalékosra – így a leggazdaságosabb. Töltsd bele egy kiürült fürdőszobai tisztítószer pumpás flakonjába, és használd ugyanúgy: permetezd a tisztítandó felületre, hagyd hatni, majd távolítsd el. Meg fogsz lepődni az eredményen: hatékonyabbnak bizonyul majd, mint a flakon eredeti tartalma. Ha utána egy kicsit szellőztetsz, a csípős szag sem bántja majd az orrod.

Öblítő helyett ecet

Az ecetet öblítőként is használhatod, egyszerűen töltsd a mosógép megfelelő rekeszébe. Ne aggódj, a ruhák nem fogják átvenni a szagát, sőt, olyan illatuk lesz, mintha a friss levegőn száradtak volna, ráadásul nem is keményednek meg tőle. Az ecet vízkőoldó hatásának köszönhetően még a mosógépet is kíméled.

Penész ellen is ecet

Az ecet ezen kívül a penészfoltok eltávolítására is kiváló: ha makacs a folt, hígítás nélkül alkalmazd.

Portörlés glicerinnel

A portörléshez glicerint használhatsz. Keverj össze egy liter vizet egy teáskanál glicerinnel és ugyanennyi ecettel. Glicerint gyógyszertárban vásárolhatsz, pár száz forintért. Az elegyből csepegtess egy rongyra, és töröld át a bútorokat: sokkal kevésbé porosodnak majd.

Mosópor helyett mosószóda

Mosáshoz használj mosószódát vagy lereszelt mosószappant; két-három evőkanállal adagold. Keverheted is a kettőt: ha mosószappant vásárolsz, reszeld le sajtreszelőn – rendszeresíts neki egyet, ne a konyhait használd –, és úgy add hozzá a szódához.

A mosószóda felmosáshoz is tökéletes: egy vödörnyi meleg vízbe tegyél néhány kanállal, még az elszíneződött fugát is ki fogja világosítani.

Kipróbáltad? Oszd meg másokkal is tapasztalataidat!

Hogy tetszett?

Takarítás csak természetesen 5 out of 5 based on 1 ratings.

Tetszik? Oszd meg!


Kipróbáltad? Véleményed van? Szólj hozzá!
© Copyright Turmixvilág. Minden jog fenntartva.