A nap kedvencei
  • A káposztát régen a "szegény ember orvosának" nevezték. A káposztalé elsőre furcsának tűnhet, de a karakteres...

  • A kiwi kétszer annyi C-vitamint tartalmaz, mint egy narancs és alacsony a kalóriatartalma is. Ez a turmix kiváló...

  • A puffadás vagy a szervezetben felgyülemlett túl sok víz nagyon kellemetlen és fájdalmas érzés tud lenni. Próbáld...

Üdv az oldalon!
Belépés Regisztráció

Ötletek tízóraira sportoló gyerekeknek

Kategória: Gyerek

Ha sportol a gyermeked, még fontosabb, hogy megfelelően táplálkozzon, mint egyébként, hiszen az edzésekhez energiára van szüksége.

Ha nem fogyaszt eleget az egyes tápanyagfajtákból, fáradékonnyá válik, és nem tud úgy teljesíteni a focimeccsen vagy az uszodában, mint szeretne, és sikerélmény híján még magától a mozgástól is elmehet a kedve. Az egészséges életmód híveként biztosan egy tápláló reggelit követően indítod útnak a suliba, és finom vacsorával várod, de az iskolai menzán vagy a büfében sajnos általában nem figyelnek oda arra, hogy betartsák a helyes táplálkozás alapelveit. Annyit viszont megtehetsz, hogy csomagolsz neki valami finomat és táplálót tízóraira és uzsonnára.

A legjobb szénhidrát- és fehérjeforrások

Bár biztosan nincs sok időd reggelente, és egyszerűbb egy előre gyártott szendvicset vagy tejszeletet betenni a gyerek táskájába tízórainak, jobban jársz, ha te magad készítesz neki valamit. Válassz feldolgozatlan, biztos forrásból származó élelmiszereket, amelyek lehetőség szerint minél kevesebb hozzáadott mesterséges anyagot tartalmaznak. Ha a gyerek rendszeresen sportol, több szénhidrátra és fehérjére van szüksége, mint otthonülő társainak. A szénhidrát a mozgáshoz szükséges energiát fedezi, a fehérje pedig az izmok épüléséhez kell. Magas a szénhidráttartalma a gabonaféléknek, a burgonyának vagy a babnak; a fehérjetartalma pedig a húsféléknek, a tejtermékeknek, a tojásnak és a halnak.

Egészséges alternatívák

Az előre csomagolt felvágottak és a fehér kenyér helyett készíts szendvicset teljes kiőrlésű lisztből készült péksüteményből, egy sült csirkemellszeletből, tojásból és sajtból. Innivalónak a hozzáadott cukrot tartalmazó bolti gyümölcslevek vagy szénsavas üdítő helyett inkább ásványvizet, teát vagy akár tejet, kakaót vagy fahéjas tejet csomagolj. Tegyél mellé friss vagy aszalt gyümölcsöt.

Te mivel indítod útnak a gyereket az iskolába?

Hogy tetszett?


Tetszik? Oszd meg!


Címkék: , ,
Kipróbáltad? Véleményed van? Szólj hozzá!
© Copyright Turmixvilág. Minden jog fenntartva.