A nap kedvencei
  • Könnyen elkészíthető turmix, ami jót tesz a szépségednek. - Hozzávalók: - 1 papaja - 1/2 citrom - Elkészítés: -...

  • A narancsbőr a nők legnagyobb részét érinti. Az erre irányuló kutatások szerint a zsírsejtek mozdulatlansága...

  • Az alma az egyik legértékesebb gyümölcsünk, céklával kombinálva pedig tökéletes immunerősítő. - Hozzávalók: -...

Üdv az oldalon!
Belépés Regisztráció

Szaunaetikett

Kategória: Egészség

Az izzasztó szauna a méregtelenítés remek eszköze. Különösen jót tesz masszázs után, hiszen a bőrbe vitt hatóanyagok jobban felszívódnak. Azért, hogy valóban tökéletesen kikapcsoló és frissítő lehessen az élmény, érdemes betartanod a szaunahasználat íratlan szabályait, így sem te, sem az izzadó sorstársak nem fognak feszengeni a hőségben.

szauna

• A szaunába meztelenül, azaz egy szaunalepedőbe vagy törölközőbe burkolózva érkezz: a fürdőruhádat és a gumipapucsodat hagyd kint. Ezekből ugyanis klóros víz és egyéb káros anyagok kerülhetnek a levegőbe párolgással, amit jobb, ha nem lélegzel be. Egyéb tárgyakat se vigyél be a melegbe hasonló okokból.

• Szaunázás előtt mindenképp zuhanyozz le; ne legyen a bőrödön smink vagy parfüm, ugyanis az előbbi a meleg miatt beivódik a bőrödbe, ami neked nem tesz jót, a parfüm erős illata pedig társaidat zavarhatja.

• Zuhanyozás után törölközz meg, mielőtt belépsz a gőzbe vagy a száraz melegbe: hatékonyabb a méregtelenítés, ha kezdetben nem vagy vizes.

• A szaunában természetes, hogy mindenki meztelen, de nem illik túlzottan lazán reagálni a helyzetre, és például olyan testhelyzetet felvenni, amely zavarba hozhatja a többieket.

• A vizes törölközőt hagyd kint, és egy száraz textíliába csavard magad, hogy az előbbi ne hűtse a levegőt és a testedet se.

szauna• A szaunalepedő nem csak a szemérmesség eszköze: ennek köszönhetően nem mások mások izzadtságába ülsz bele, és az utánad jövőknek sem kell a te verejtékedben fürödniük. Nem kell összeszorítanod a testeden a melegben, de ne is vedd ki magad alól.

• Mivel a szaunák elég kicsik, kevés emberrel is megtelnek. Így, ha túl közel kellene ülnöd társaidhoz ahhoz, hogy elférj, inkább várd meg, amíg valaki kijön. Ha olyan érzése van bárkinek a szaunában, mintha egy szardíniásdobozban ülne, könnyebben klausztrofóbiás érzése támad.

• A szaunába pihenni, kikapcsolni, felfrissülni ülünk be, így ne érezd kínosnak a csendet; nem kell beszélgetést kezdeményezned senkivel. Ha a pároddal vagy a barátnőddel mentek, legfeljebb halkan beszélgessetek, és ne érintsetek provokatív témákat.

• Szaunázás után zuhanyozz le, hogy lehűthesd a tested, illetve, hogy a bőrödre kiült méreganyagokat ne engedd a medence vizébe.

Ha a fentiekre odafigyelsz, a szaunázás valóban kellemes élmény lesz, számodra és a többiek számára egyaránt.

Te szoktál szaunázni? Mik a tapasztalataid?

 

A cikk eredetileg a 21napalatt.hu blogban jelent meg >>

Hogy tetszett?


Tetszik? Oszd meg!


Címkék: ,
Kipróbáltad? Véleményed van? Szólj hozzá!
© Copyright Turmixvilág. Minden jog fenntartva.