A nap kedvencei
  • A tea elkészítéséhez ízlésednek megfelelően bármilyen gyógyteát használhatsz: kamilla, fodormenta, édeskömény,...

  • Az avokádó sok B- és E-vitamint tartalmaz, jót tesz a hormonoknak és nyugtató hatása is érvényesül. Jó...

  • Kezdd a napot egy ízletes, energetizáló turmixszal. Ez a könnyel elkészíthető ital segít felébredni, serkenti az...

Üdv az oldalon!
Belépés Regisztráció

Mire használható a csillagánizs?

Kategória: Egészség

A fahéj, a szegfűszeg és a szerecsendió mellett a csillagánizs az egyik legkedveltebb karácsonyi fűszer. De vajon mi mindenre használható? Összeszedtük.

csillaganizs

Mire jó a csillagánizs?

A csillagánizs egy örökzöld növény csillag alakú gyümölcse, amelyet kínai ánizsnak is neveznek. A Kínában őshonos gyümölcs íze a medvecukorhoz vagy a valódi, a Földközi-tenger partvidékén és a Közel-Keleten honos ánizshoz hasonlít.

A fűszer- és gyógynövényben található sikimisav erősíti az immunrendszert, és megvédi a vírusfertőzésektől. A csillagánizs illóolaja gombaölő hatású, így a Candida-diétába is érdemes beilleszteni. A fűszer antibakteriális és antioxidáns hatással is bír; utóbbinak köszönhetően semlegesíti a szabadgyököket, így lassítja a szervezet öregedését.

Receptek csillagánizs hozzáadásával

csillaganizs_likorCsillagánizslikőr

A csillagánizsből készített likőr igazi karácsonyi ital.

Hozzávalók:

1 ek tört csillagánizs
1,5 csésze vodka
0,5 csésze cukorszirup

Elkészítése:

A tört csillagánizst áztasd be két hétre a vodkába, és időnként rázd fel. Szűrd le, és keverd össze a cukorsziruppal. Ajándéknak is kiváló és az üvegbe is tehetsz pár szem csillagánizst.

csillaganizs_tea

Csillagánizstea

A téli megfázás hatékony ellenszere a csillagánizstea.

Hozzávalók:

1 filter feketetea
1 csésze forró víz
csillagánizs

Elkészítése:

Akb. 80 fokos vízbe tedd bele a feketeteát, és törj bele egy-két darab csillagánizst. Hagyd ázni tíz percig, majd szűrd le, és ízesítsd mézzel.

 

 

forro_csoki

Fűszeres forró csoki

Az egyik legjobb társ a kanapéra kucorodós, hideg téli estéken egy meleg pokróc és egy jó könyv mellett egy pohár forró csoki.

Hozzávalók:

4 dl tej
1 cs vaníliás cukor
2 szegfűszeg
1 kisebb fahéjrúd
2 csillagánizs
1 ek vaníliás pudingpor
1 dl habtejszín
2 ek kakaópor
2 dkg étcsokoládé
0,5 ek vaj

Elkészítése:

Tedd a tejbe a hozzávalókat, majd forrald fel. Ha kész, szűrd le. Egy tálban keverd össze a vaníliás pudingport a habtejszínnel és a kakaóporral, majd adj hozzá egy evőkanálnyit a forró tejből. Tördeld bele a magas kakóvaj-tartalmú étcsokoládét, tedd hozzá a vajat, és kevergesd, amíg meg nem olvad. Töltsd ki poharakba, fújj a tetejére tejszínhabot, és szórd meg fahéjjal vagy kakaóporral.

Kipróbáltad? Oszd meg velünk tapasztalataidat!

Hogy tetszett?


Tetszik? Oszd meg!


Kipróbáltad? Véleményed van? Szólj hozzá!
© Copyright Turmixvilág. Minden jog fenntartva.