A nap kedvencei
  • A magas C-vitamin tartalma miatt ez a turmix jó választás megfázásos időszakban. - Hozzávalók: - 2 kiwi - 1 kisebb...

  • Ez a sárgadinnyeturmix különösen jó választás egy fáradt reggeleken vagy ha nehezen tudsz magadhoz térni. -...

  • Ez a turmix összetevőinek köszönhetően segít szebbé tenni a bőrt, és nagyon-nagyon finom is. - Hozzávalók: - 1/2...

Üdv az oldalon!
Belépés Regisztráció

A vöröshagyma jótékony hatásai

Kategória: Egészség

A vöröshagyma remek B1-, B6-, C- és K-vitamin, illetve kalcium-, króm- és rostforrás. Ennek köszönhetően segíti az emésztést, erősíti az immunrendszert, az izmokat, az idegeket és csontokat. de vajon mi mindenre jó még?

hagyma

Mire jó a vöröshagyma?

A vöröshagyma 100 grammja mindössze 44 kalóriát tartalmaz. A csípős zöldségben található flavonoidok antioxidáns hatásuknak köszönhetően segítenek lekötni a szervezetben lévő káros hatású szabadgyököket, így lassítják az öregedési folyamatokat.

A hagyma felaprítása közben tapasztalható könnyezést az allináz enzim jelenléte okozza. A zöldség nagy mennyiségű ként is tartalmaz, amely a máj egészségére van jó hatással. Mint a többi kéntartalmú ételt, ezt is fehérjékkel (például húsokkal) együtt ajánlott fogyasztani, ugyanis segíti az aminosavak beépülését.

A hagymában található quercetin hígítja a vért, csökkenti a koleszterinszintet, segít megelőzni a vérrögök kialakulását, illetve legyőzni az asztmát, a krónikus tüdőgyulladást, a szénanáthát, a csontritkulást és a cukorbetegséget.

Hogyan készítsd el?

A hagyma a főzés igazi Jolly Jokere, hiszen szinte bármilyen alakban és bárhogyan elkészítve fogyasztó, illetve megtalálható szinte az összes fogásban, főként a magyaros ételekben.

Vékony karikákra vágva tehetjük friss salátába, apróra vágva és megdinsztelve pörköltök, mártások alapja, de rakhatjuk tojásrántottába is, egy kis szalonnával.

A sütni való hússzeleteket hagymakarikákkal befedve tedd a sütőbe; hiszen a zöldség sülve is nagyon finom. A hagymának elég sok időre van szüksége ahhoz, hogy megfőjön vagy megsüljön, ezért kell vele kezdeni az étel elkészítését. Ha azt szeretnéd, hogy a hagyma teljesen elveszítse az erejét, dinsztelt tovább, alacsonyabb hőmérsékleten. Ha viszont kifejezetten szereted csípősen, készítsd rövidebb ideig, magas hőmérsékleten.

Te milyen módon szereted a vöröshagymát a leginkább?

Hogy tetszett?

A vöröshagyma jótékony hatásai 5 out of 5 based on 1 ratings.

Tetszik? Oszd meg!


Kipróbáltad? Véleményed van? Szólj hozzá!
© Copyright Turmixvilág. Minden jog fenntartva.