A nap kedvencei
  • Erősítsd meg az immunrendszeredet ezzel a meglepően édeskés, bíbor színű itallal. - Hozzávalók: - 1/2 brokkoli - 2...

  • Ez az egyszerűen elkészíthető turmix segít elűzni a mindennapi stresszt és jókedvre derít. - Hozzávalók: - 3...

  • A narancsbőr a nők legnagyobb részét érinti. Az erre irányuló kutatások szerint a zsírsejtek mozdulatlansága...

Üdv az oldalon!
Belépés Regisztráció

Legyen bársonyosan sima a bőröd levendulával

Kategória: Szépségápolás

A levendula számos jótékony hatással rendelkezik, amelyeket megtapasztalhatsz, akár élő növényt tartasz a lakásban, akár szárítottat a ruhásszekrényben, akár illóolajat párologtatsz, akár levendulateát iszol. Nem véletlen tehát, hogy bőrápolószerekhez is rendszeresen adnak levendulát. levendula A növény elsősorban nyugtató hatásáról ismert: lecsillapítja a háborgó idegeket, enyhíti a fejfájást, oldja a stresszt, segít kikapcsolni, relaxálni, illetve oldja a görcsöket és fertőtlenít.

Levendula rovarcsípésre, napégésre és gyulladásra

Különösen érdemes levendulát használnod a bőröd ápolására, ha rendszeresen jelennek meg rajta zavaró pattanások. A növény fertőtlenítő és gyulladáscsökkentő hatása eredményeképp gyorsabban elmulasztja őket: egyszerűen kenj egy cseppnyi illóolajat az érintett felületre. Rovarcsípések, égési sérülések, napégés és sebek kezelésére is alkalmas.

dula_furdoIllatos fürdő

Már az ókorban is előszeretettel használták a növényt, például fürdővíz illatosítására. Te is tehetsz pár csepp illóolajat vagy akár szárított növényt a kádba, de utóbbi esetben ügyelj arra, hogy a darabkákat a végén ne engedd le a lefolyón. A levendulás fürdő nemcsak az idegeidet nyugtatja, hanem a bőröd is simább és bársonyosabb lesz tőle.

Segít megújítani a bőrt

A növény hatóanyagai enyhítik a duzzanatokat, a bőr pirosságát, illetve a vérkeringést serkentve több oxigént juttatnak a szervekhez, és többek közt a bőr megújulását, hámosodását is elősegítik, valamint enyhíthetik a különböző bőrbetegségek tüneteit. A levendulát gőzölésre is használhatod: egy tál forró vízbe tegyél illóolajat vagy levendulavirágot, teríts a fejedre egy nagy törölközőt, majd hajolj fölé pár percre.

Kipróbáltad? Oszd meg velünk tapasztalatodat!

Hogy tetszett?


Tetszik? Oszd meg!


Kipróbáltad? Véleményed van? Szólj hozzá!
© Copyright Turmixvilág. Minden jog fenntartva.