A nap kedvencei
  • A grapefruit az egyik legjobb méregtelenítő gyümölcs, ananásszal kombinálva tisztító kúrád szerves része lehet....

  • A vércukorszint akkor esik le, ha az izmok és a máj a test glikogénkészletét szőlőcukorrá alakítja és a...

  • Szőlő, áfonya és alma hozzáadásával kitűnő tisztító és hólyagfertőzések elleni italt készíthetsz. -...

Üdv az oldalon!
Belépés Regisztráció

Ünnepek utáni méregtelenítés

Kategória: Méregtelenítés

Véget értek az ünnepek, vissza kell találnod a mindennapokba: újra megszokni a korán kelést, a munkát – és visszaszerezni a versenysúlyodat.

Sokan annyit lakmároznak karácsony három napján és szilveszter éjszakáján, hogy az újévet akár 2 kiló plusszal kezdik. Nemcsak a súlygyarapodás jelent ilyenkor problémát, hiszen a szervezetedet is megterhelik a szénhidrátdús, cukros-lisztes ételek, a rengeteg bejgli és más sütemények.

Kezdd az újévet tisztítókúrával!

Ha az ünnepektől eltekintve egészségesen étkezel, hamar távozhat a súlyfelesleg, de érdemes segítened szervezetünknek a regenerálódásban, és az újévet egy tisztítókúrával kezdeni. Ha megszabadulsz a felhalmozódott méreganyagoktól, felgyorsíthatod a máj tisztító funkcióját. A betegeken, a lábadozókon és az állapotos és szoptató nőkön kívül mindenki számára ajánlott a méregtelenítés, amely több formában is történhet, például kímélő ételekkel, léböjtkúrával, de akár külsőlegesen (szaunázással vagy sós lábfürdővel) is. A méregtelenítésnek nem a fogyás az elsődleges célja, de „kellemes mellékhatásként” ez is gyakran megjelenik.

Léböjt és gyümölcsnap

A léböjt a leghatásosabb és egyben legdrasztikusabb tisztítókúra. Szilárd étel nem fogyasztható, csak inni szabad, ásványvizet, zöldség- és gyümölcsleveket, gyümölcs- vagy gyógyteát cukor nélkül, illetve zöldséglevest (a benne főtt zöldségek nélkül). A léböjtöt három, öt vagy hét napig folytathatod. A szervezeted kitisztul, és a második naptól energikusabbnak fogod érezni magad, mint azelőtt.

Tarthatsz gyümölcsnapot is; ennek keretében hetente egy napon kizárólag nyers gyümölcsöket (vagy zöldségeket) egyél. Ezt kibővítheted háromnaposra is: egy héten három napig csak zöldséget és gyümölcsöt fogyassz, de ebben az esetben elkészítheted őket meleg ételnek is. Bármelyik méregtelenítési módszert választod, legalább napi 2-3 liter folyadékot igyál meg mellé.

Kipróbáltad? Oszd meg velünk tapasztalatodat!

Hogy tetszett?

Ünnepek utáni méregtelenítés 1 out of 5 based on 1 ratings.

Tetszik? Oszd meg!


Kipróbáltad? Véleményed van? Szólj hozzá!
© Copyright Turmixvilág. Minden jog fenntartva.