A nap kedvencei
  • A sárgarépa, alma és gyömbér tökéletes, édes ízharmóniát alkot. Ideális és gyors reggeli vagy esti ital. -...

  • A krémes mangóbomba turmix egy valódi energiabomba, miközben az immunrendszert is erősíti. - Hozzávalók: - 1 mangó...

  • Gondoltad volna, hogy a csokoládét egészséges gyümölcsturmixba is teheted? Próbáld ki ezt a verziót! -...

Üdv az oldalon!
Belépés Regisztráció

Házi készítésű mosószerek babaruhákhoz

Kategória: Gyerek

Ha nem mered a bolti mosószerrel mosni a kisbabád ruháit, mert félsz az allergiás reakcióktól, vehetsz kifejezetten neki készített mosóport a boltban, de házilag is gyárthatsz hatékony mosószert. Többféle receptet követve is elkészítheted a saját tisztítószered – amelyben garantáltan csak az lesz, amit beletettél.

Házi készítésű mosószer babaruhákhoz

Mosószappan és mosószóda

Két dologra lesz mindenképp szükséged: mosószappanra és mosószódára. Mosószappanból választhatsz kókuszolajból, de akár faggyúból vagy disznózsírból készültet is. A mosószóda vízlágyítónak is megteszi: erre a célra használhatsz szódabikarbónát is, azonban ennek hatása gyengébb az előbbinél.

Citromolaj és ecet

Ízlés szerint más anyagokat is alkalmazhatsz. A citromolaj remek folteltávolító és zsírtalanító: akár magára a ruhára is tehetsz belőle pár cseppet (a foltra), mielőtt beteszed a mosógépbe. Az ecet pedig kiváló öblítőszer: félcsészényit önts belőle a gépbe bolti öblítő helyett. Eltávolítja a mosószermaradványokat, és kellemes illatot kölcsönöz a ruháknak. Fehérítésre használhatsz peroxidot.

Recept

Hat csésze mosószódát és három finomra reszelt mosószappant keverj addig, amíg finom port nem kapsz. Tedd egy tiszta dobozba, és minden adag ruhához tegyél egy csészényit, illetve néhány csepp citromolajat is a gépbe. A házi készítésű mosószer olcsóbb, mint a bolti, és használatával nem szennyezed a környezetedet sem. Ráadásul, mivel a bolti mosószerekben rengeteg mesterséges anyag van – sokszor nem is tudhatod pontosan, hogy mi –, könnyen kiderülhet, hogy te vagy a gyermeked allergiásak vagytok rá. A természetes alapanyagokból készült házi szereket (vagy a bioboltban vásároltakat) viszont biztonsággal használhatod.

Te készítettél már otthon mosószert?

Hogy tetszett?


Tetszik? Oszd meg!


Kipróbáltad? Véleményed van? Szólj hozzá!
© Copyright Turmixvilág. Minden jog fenntartva.