A nap kedvencei
  • Magas C-vitamin tartalma miatt hatékony immunerősítő ital, így gyorsabban küzdheted le a megfázást. - Hozzávalók:...

  • Vörös színű energetizáló turmix hétfő reggelekre. - Hozzávalók: - 3 cm vastag görögdinnye szelet - 2 narancs -...

  • Gondoltad volna, hogy a csokoládét egészséges gyümölcsturmixba is teheted? Próbáld ki ezt a verziót! -...

Üdv az oldalon!
Belépés Regisztráció

Vedd könnyedén a házimunkát!

Kategória: Háztartás

Úgy érzed, sosincs időd a házimunkára? Minden este fáradtan érsz haza a munkából, és alig várod, hogy lefeküdj aludni, beletemetkezz egy jó könyvbe, vagy játssz a gyerekeiddel, de nem teheted, mert szalad a lakás? Próbálj néhány igazán hatásos trükköt!

A fenti probléma sok háziasszony számára ismerős. Még ha egyébként rendszerető vagy is, és mindig ügyelsz arra, hogy sose uralkodjon el a káosz a lakásban, veled is megeshet, hogy napokig, sőt, hetekig nincs időd pakolni vagy takarítani. Ha pedig feltornyosul a munka, egyszerre az egészet semmi kedved megcsinálni, hiszen rámenne az egész hétvége. De ha betartasz pár apróságot, könnyen letudhatod a házimunkát, és másra is marad időd.

Rekeszes szennyestartó

A lényeg, hogy minden nap csinálj valamit; ne hagyd, hogy felhalmozódjon a házimunka. Ha van rá lehetőséged – és elég helyed –, használj olyan szennyestartót, amelyben több rekesz van, és amikor kidobod a ruhád, már a megfelelő rekeszbe tedd. Így mosásnál nem kell szortírozni, ezzel máris megspórolsz pár percet. Szinte bármelyik lakberendezési áruházban kapsz ilyen szennyestartót.

Spórolj a mosogatással időt

Ha befejeztétek a vacsorát, tedd a mosogatóba a szennyes edényt, és engedj rá vizet. Ha nem hagyod rászáradni az ételmaradékot, harmadannyi idő alatt el tudod majd mosni.

Még gyorsabb a vasalás

Ha nem szeretsz vasalni – márpedig kevesen szeretnek –, vásárolj krepp ágyneműt, ez nem gyűrődik, így vasalni sem kell. A blúzokat, ingeket szárítsd vállfán, így száradás után sokkal kevesebb idő alatt kivasalhatod őket.

 Oszd be a teendőket

A heti-kétheti nagytakarítást oszd el napokra: az egyik nap törölgess le, a következőn porszívózz vagy söpörj fel, aztán pedig takarítsd ki a fürdőszobát – ezek egyenként csak tíz-tizenöt percet vesznek igénybe, annyi időd pedig csak akad este. A szemetet reggelente, munkába menet vidd ki. Ne hagyd felhalmozódni, így nem büdösödik, és a szemetest is ritkábban kell kimosnod miatta. Az üres műanyag palackokat, borosüvegeket, újságokat gyűjtsd külön, ne dobd a kukába. Ha összegyűlt egy adag, vidd el a legközelebbi szelektív hulladékgyűjtőbe – biztosan a te környékeden is találsz, hiszen manapság szinte mindenhol áll egy. Ezzel egyrészt a környezetedet is kíméled, másrészt pedig lassabban telik meg otthon a szemetes.

Ezzel a néhány ügyes trükkel sokkal gyorsabb és könnyebb lesz a házimunka!

Kipróbáltad? Oszd meg velük is tapasztalatodat!

Hogy tetszett?

Vedd könnyedén a házimunkát! 2 out of 5 based on 1 ratings.

Tetszik? Oszd meg!


Kipróbáltad? Véleményed van? Szólj hozzá!
© Copyright Turmixvilág. Minden jog fenntartva.