A nap kedvencei
  • A káposztát régen a "szegény ember orvosának" nevezték. A káposztalé elsőre furcsának tűnhet, de a karakteres...

  • Valódi kellemes ébresztő turmix, vitamindús zöldségekből és almából. - Hozzávalók: - 1 sárgarépa - 3-4 retek -...

  • A stressz sokak életét megkeseríti. Egy nyugtató zöld turmixszal enyhítheted a kellemetlen érzést. - Hozzávalók: -...

Üdv az oldalon!
Belépés Regisztráció

Praktikák muslincák ellen

Kategória: Háztartás

Ha háziasszony vagy, szereted a gyümölcsöt, vagy csak a tartasz a konyhaasztalon néhány almát díszítésként, akkor előtted sem ismeretlenek a semmiből felbukkanó, gombaszám szaporodó, szemtelen muslincák vagy gyümölcslegyek.

Mi tehetünk a muslincák ellen?

Az idegesítő kis szárnyasok a bomlásnak induló gyümölcs illatára jelennek meg és bár rövid ideig élnek, számtalan bosszúságot okoznak. Rovarirtóval nem szerencsés harcba indulni ellenük, mert a zamatos gyümölcsök is kapnak a szerből. Végső elkeseredésünkben gyorsan nyúlunk a porszívó után,a hatásosnak hitt akció után megnyugodva pakoljuk el a csodaszerszámot, amikor a semmiből újabb és újabb muslincák kerülnek elő.

Mit lehet tenni, ami hatásos, nem szennyezi a környezetet és a lakásban élők egészségét és viszonylag gyors megoldás?

Az első feladat megszüntetni a forrást. Pakolj el minden gyümölcsöt, nézz körül a konyhával, van-e elgurult almaszelet, szemetes mellé esett barackhéj. Ha ezzel megvagy, ideje befogni a lakásban röpködő gyümölcslegyeket.

Készíts muslincacsapdát

A muslincacsapdákat néhány egyszerű hozzávalóból gyorsan elkészítheted és ráadásul a környezetet sem károsítod. Számos muslincacsapdát kipróbáltunk, lássuk a leghatékonyabbakat:

Gyümölcslé csapda

Logikusnak tűnik, hogy ha a gyümölcsre modulnak meg a muslincák, akkor a gyümölcslevet is szeretik. Önts 1/2 gyümölcslevet egy pohárba és hagyd az asztalon. Rövidesen egyre több és több gyümölcslégy száll köré/bele.

Tipp:

Egy csepp mosogatószerrel felturbózva hatékonyabbá teheted a csapdát. Gyümölcslé helyett megmaradt bort, vagy szörpöt is használhatsz.

Ecetes uborkalé

Az ecetes uborka leve minden csapdát felülmúl. Néhány perc alatt számos muslincát ejt rabul. Egyszerűen öntsd egy tálkába az ecetes uborka levét és tedd az asztalra.

Tipp:

Ha fokozni akarod a csapdát hatékonyságát, akkor a tálka szájára tegyél celofánt és szúrj rá néhány akkora lyukat, amint a muslincák könnyedén beférnek. Kifelé már nem találnak.

Ecetes csapda

A fenti praktika egy felturbózott változata, ha a tálkába ecetet és mosogatószert teszel. A tetejére ugyanúgy mehet a celofán.

Hogy tetszett?

Praktikák muslincák ellen 4 out of 5 based on 6 ratings.

Tetszik? Oszd meg!


Kipróbáltad? Véleményed van? Szólj hozzá!
© Copyright Turmixvilág. Minden jog fenntartva.