A nap kedvencei
  • Ez a könnyű turmix rengeteg vitamint tartalmaz és mellette nagyon finom is. - Hozzávalók: - 1 mangó - 1/4 ananász - 1...

  • A füge nagyon jó serkentő és energetizáló gyümölcs. A belőle készített ital gyorsan feltölt. - Hozzávalók: - 1...

  • A kiwi kétszer annyi C-vitamint tartalmaz, mint a narancs, immunerősítő, méregtelenítő és frissítő ital. -...

Üdv az oldalon!
Belépés Regisztráció

Hatékony és természetes zsíroldószerek

Kategória: Háztartás

Az edények aljára ragadt zsírréteg, illetve a főzés során a tűzhely fölötti csempére fröccsenő zsír eltávolítása néha nem könnyű feladat, hiszen súrolni kell. Ráadásul, ha az alkalmazott szer nem oldja fel teljesen a szennyeződést, és azt csak elmaszatolod ahelyett, hogy teljesen eltávolítanád, akár még csúnyább lesz a csempe, mint előtte. Természetesen a boltokban is rengeteg féle hatékony zsíroldószert vásárolhatsz, azonban ezek általában nem kíméletesek sem a környezettel, sem a bőröddel, és akár még allergiás reakciót is kiválthatnak. Ha inkább természetes tisztítószereket használnál, próbáld ki az alábbi lehetőségeket.

zsiroldo

Citromlé vagy citromsav

A citromlé vagy a citromsav savtartalma könnyedén feloldja a zsírt. Egy pumpás flakonból permetezz belőle a zsírfoltra, vagy egy belemártott szivaccsal dörzsöld át. Makacs szennyeződések esetén hagyd hatni egy kicsit.

Mosószóda vagy mosószappan

Oldj fel egy pohár langyos vízben egy evőkanálnyi mosószódát, majd ezt használd mosogatószerként. Mosószóda helyett mosószappant is használhatsz: nedvesítsd meg, majd dörzsölj le róla egy kicsit szivaccsal, és menj végig vele a zsíros edényeken.

A só szemcséi hatékonyan „radírozzák le” az edényekről vagy a csempéről a zsírt: keverd össze egy kis citromlével vagy ecettel, hogy tovább erősítsd a hatást.

Ecet vagy almaecet

Az ecetet önmagában is használhatod. Önts belőle a zsíros szennyeződésekre, majd hagyd hatni egy kicsit. Nemcsak a zsírt, hanem a vízkövet is eltávolítja. Ha a sütő lett zsíros, kapcsold alacsony fokozatra, és párologtass benne egy kis ecetet vagy almaecetet, majd töröld ki.

Szódabikarbóna vagy sütőpor

A szódabikarbónát vagy a legfontosabb alkotórészként szódabikarbónát tartalmazó sütőport keverj össze egy kis vízzel, majd kenhető massza legyen belőle, majd tegyél egy kicsit egy mosogatószivacsra, és ezzel súrolt át a felületet.

Bórax

A gyógyszertárakban beszerezhető bórax vagy nátrium-tetrabonát szintén remek zsíroldó, illetve duguláselhárításra is alkalmas; így ezzel is átdörzsölheted a felületet, illetve a lefolyóba is szórhatsz belőle.

Kipróbáltad? Oszd meg velünk tapasztalataidat!

Hogy tetszett?

Hatékony és természetes zsíroldószerek 2 out of 5 based on 1 ratings.

Tetszik? Oszd meg!


Kipróbáltad? Véleményed van? Szólj hozzá!
© Copyright Turmixvilág. Minden jog fenntartva.