A nap kedvencei
  • Szőlő, áfonya és alma hozzáadásával kitűnő tisztító és hólyagfertőzések elleni italt készíthetsz. -...

  • Az aszalt szilva édes és a narancs savanykás íze varázslatot ízkombinációt eredményez. Ez a turmix jó megoldás...

  • Nyugtató és stresszűző hatású turmix, mennyei ízek kavalkádja. - Hozzávalók: - 1 banán - 2,5 dl kókusztej -...

Üdv az oldalon!
Belépés Regisztráció

Csillogó ablak, csak természetesen

Kategória: Háztartás

A tavaszi nagytakarítás egyik legkevésbé kedvelt eleme az ablakmosás. Hiszen nem elég, hogy hatalmas felületet kell megtisztítanunk, nem is biztos, hogy tökéletes lesz az eredmény. A bolti tisztítószerek nem mindig válnak be, az ablak gyakran maszatos vagy csíkos marad utánuk, ráadásul a környezetet is szennyezik, és a bőrünknek sem tesznek jót. Érdemesebb természetes, házilag, például ecetből, szódabikarbónából vagy citromléből készített szereket használni.

Ecet és víz

Azonos mennyiségű ecetet és vizet tölts egy pumpás flakonba. Az ecet eltávolítja a port és más szennyeződéseket az üvegről, amely cseppmentesen megszárad, hiszen a házi szer remek vízkőoldó is. Alaposan permetezd le az üveget, majd töröld le egy kendővel. A nehezen eltüntethető vízkőfoltokra használj tömény ecetet. Egy rongyra tegyél belőle, dörzsöld át vele a felületet, majd egy száraz ronggyal töröld le.

Bórax és kukoricaliszt

Bóraxból és vízből is készíthetsz természetes ablaktisztítót, amellyel eltávolíthatod a komolyabb szennyeződéseket. Két evőkanál bóraxot keverj el három csésze vízben, permetezd az üvegre, és töröld le.

Hogy csillogóak legyenek az ablakok, a bóraxos mosás után ugyanúgy ecetes vízzel polírozd át a felületet. De kukoricalisztet is használhatsz bórax helyett: egy vödör vízben keverj el három evőkanál lisztet és fél csésze ecetet, majd töröld át vele az ablakokat.

Citromlé és fogkrém

A citromlé hasonlóan működik, mint az ecet: a zsíros szennyeződések eltávolítására és a felületek csillogóvá tételére is alkalmazható. Egy evőkanál citromlevet keverj el egy liter vízben, öntsd pumpás flakonba, permetezd az üvegre, és ronggyal töröld szárazra. A karcolásokat fogkrémmel tüntetheted el. Egy puha rongyra tegyél belőle, és alaposan dörzsöld át az érintett felületet.

Kipróbáltad? Melyik módszer vált be?

Hogy tetszett?


Tetszik? Oszd meg!


Kipróbáltad? Véleményed van? Szólj hozzá!
© Copyright Turmixvilág. Minden jog fenntartva.