A nap kedvencei
  • A füge erősíti az immunrendszert, rákmegelőző és afrodiziákumként is ismerik. Ugyanakkor magas cukortartalma miatt...

  • Elképzelhetetlennek tartod a reggeleket kávé nélkül? Próbáld ki ezt a hűsítő fűszeres kávéturmixot. -...

  • Édeskés turmix letargia és rosszkedv ellen. Kiváló választás egy szomorkás, téli vagy esős napon. - Hozzávalók:...

Üdv az oldalon!
Belépés Regisztráció

Ajándékcsomagolás természetes anyagokkal

Kategória: Háztartás

A karácsonyban az ajándékbontogatás izgalmát legalább annyira szeretjük, mint magukat az ajándékokat – ha nem jobban.

Akár mi bontunk, akár a megajándékozott hámozza ki a papírból a meglepetést, amíg a csomagolópapír és a cellux meg nem adja magát, mehet a találgatás: vajon mi lehet ez? Téglalap alakú, talán könyv? De nem, zörög; akkor egy társasjáték? A boldog izgalom pedig annál tovább tart, minél lassabban távolítjuk el a csomagolást. Ez persze nem azt jelenti, hogy meg kellene nehezítened szeretteid dolgát, de az ízléses és ötletes csomagolás igenis hozzáad az élményhez, sokkal inkább, mintha egyszerűen betennéd az ajándékot egy dísztasakba.

Zsákvászon és nejlonzacskó

Még bolti díszcsomagolóra sincs szükséged arra, hogy esztétikus kreációkat hozhass létre. Remekül megfelelnek különböző természetes anyagok, például az újrafelhasznált (barna) csomagolópapír vagy akár a zsákvászon. Egy színes textilszalaggal átkötve tetszetős csomagot alkothatsz belőlük.

Az egyszínű papírt feldobhatod színes nyomdával, karácsonyi képeslapokból kivágott képekkel, de fújhatsz rá ezüst vagy arany mintákat is festékspray-vel. A szabálytalan alakú tárgyakat csomagolhatod színes krepp-papírba, annak két végét szaloncukorformára kötve; de teheted az ajándékot vászonzsákba is, és átkötheted egy zsineggel.

Díszek

Dísznek tehetsz a csomagra fenyőágat, tobozt, falevelet, fagyöngyöt, egy szem diót, igazi vagy művirágot – akár egy használt, fehér vagy színes nejlonzacskóból is készíthetsz ”virágot” több kör alakú réteget egymásra helyezve, majd a közepén összehúzva.

Tegyél az ajándékokra névkártyát, így egyrészt te sem kevered össze őket, illetve, ha egy rövid, személyes üzenetet is írsz rá a „Kellemes karácsonyt!” helyett, még ezzel is örömet szerezhetsz.

Van egy jó ötleted? Oszd meg velünk is!

Hogy tetszett?


Tetszik? Oszd meg!


Kipróbáltad? Véleményed van? Szólj hozzá!
© Copyright Turmixvilág. Minden jog fenntartva.