A nap kedvencei
  • A vércukorszint akkor esik le, ha az izmok és a máj a test glikogénkészletét szőlőcukorrá alakítja és a...

  • A narancsbőr a nők legnagyobb részét érinti. Az erre irányuló kutatások szerint a zsírsejtek mozdulatlansága...

  • Igazi női ital a nehéz napok előtt. - Hozzávalók: - 1/2 ananász - 300 g szeder - Elkészítés: - Mosd meg a szedret...

Üdv az oldalon!
Belépés Regisztráció

Vitamindús savanyú káposzta házilag

Kategória: Egészség

A savanyú káposzta rengeteg C-vitamint és rákmegelőző hatású anyagokat tartalmaz. Fogyasztása nem csak egészséges, de nagyon finom is, akár nyersen magában, akár köretként húsok mellé fogyasztod. 

A savanyú káposzta olcsó és egyszerű C-vitamin forrás a téli hónapokban. Étvágygerjesztő, emésztéssegítő és rákmegelőző hatása mellett sok ásványi anyaggal is támogatja a szervezeted működését, magas víztartalma pedig a hozzájárul a napi folyadékszükséglet fedezéséhez. Savanyú káposztát te is egyszerűen készíthetsz otthon.

 

Savanyú káposzta

Hozzávalók:

1 fej káposzta

babérlevél
bors

Elkészítése:

Az ép káposztafejekről szedd le a külső fonnyadt vagy sérült leveleket, mosd meg és gyaluld vékonyra. Az így kapott káposztát tedd sóval felváltva cserépedénybe. Ízesítésként adhatsz hozzá borsot és babérlevelet is. Minden egyes réteget alaposan nyomkodj  le, amíg levet ereszt. Végül tegyél tiszta kendőt vagy tányért a tetejére és helyezz rá megtisztított súlyt. A keletkező habot rendszeresen szedd le. A káposztához tapadó baktériumoknak köszönhetően a káposzta tejsavas erjedésbe kezd.

Ügyelj arra, hogy a káposzta mindig folyadék alatt legyen és amikor már nem szállnak fel buborékok, fedd le és zárd le légmentesen az edényt. Tartsd a káposztát 10 napig melegen, majd 4-6 héten át hűvös helyen.

Bár a boltokban és a piacon készen is tudsz savanyú káposztát vásárolni, az otthon elkészített káposztának párja nincs. Arról nem is beszélve, hogy tudod, hogy mi van benne.

Te már készítettél otthon savanyú káposztát? Oszd meg velünk tapasztalataidat.

Hogy tetszett?

Vitamindús savanyú káposzta házilag 5 out of 5 based on 1 ratings.

Tetszik? Oszd meg!


Kipróbáltad? Véleményed van? Szólj hozzá!
© Copyright Turmixvilág. Minden jog fenntartva.