A nap kedvencei
  • A körte és sárgarépa enyhe ízét a koriander teszi különlegessé. - Hozzávalók: - 2 körte - 2 sárgarépa - egy...

  • Jó választás, ha egy gyors és egyszerű turmixra vágysz. - Hozzávalók: - 10 szem eper - 1 dl víz - 4 db jégkocka -...

  • A tea elkészítéséhez ízlésednek megfelelően bármilyen gyógyteát használhatsz: kamilla, fodormenta, édeskömény,...

Üdv az oldalon!
Belépés Regisztráció

Könyvajánló: Egészséges életmód 21 nap alatt

Kategória: Egészség

Március 20-án jelenik meg az Egészséges életmód 21 nap alatt című könyv, amely konkrét tanácsokat, gyakorlati ötleteket és megvalósítható tippeket is ígér, amelyekkel kényelmesen, komoly lemondás nélkül valósítható meg az egészségesebb élet, akár 21 nap alatt.

A megjelenés előtt szemezgettünk a könyvből, de még több részletet is olvashatsz a honlapján.

turmixvilag_konyv

” Ez a könyv nem tízparancsolat, csupán iránymutatás. Nem is tartalmazza az összes elemet, amelyek az egészséges életmód alapját képezik. Csupán néhány, véleményem szerint nagyon fontos részét helyezi előtérbe, amelyeket betartva lényegesen egészségesebben élhetsz. Nem kell, hogy minden egyes pontját rögtön átvedd és az összes egészségtelen szokásodon azonnal változtass! Kezdd el olvasni, és azokat az egészséges szokásokat, amelyekre úgy érzed, hogy szükséged van, ültesd át a saját életedbe is! Haladj a magad tempójában, ahogy neked kényelmes, ahogy az igényeid diktálják! Közben figyelj a tested jelzéseire, pontosan megmutatja majd, hogy mi az, ami jöhet, és mi az, amivel még inkább várnod kellene. Ha a könyvet végigolvasod, de nem alkalmazod azonnal az összes egészségesebb szokást, akkor is egy átfogó képet kapsz arról, hogy mit is kellene tenned, ha még egészségesebben szeretnél élni. Lehet, hogy kezdetben csak néhány tanácsot fogadsz meg, de a későbbiekben, ahogy telnek a napok, újra és újra eszedbe jutnak majd a leírtak, újra és újra elgondolkodsz rajta, hogy még egészségesebben is élhetnél, és egy idő után egyre több egészségtelen szokást fogsz magad mögött hagyni, mindezt úgy, hogy nem jár mellé lemondás és hiányérzet.
Ezt a könyvet elolvasva fogódzót kapsz arra vonatkozóan, hogyan is tudod kialakítani a saját lelkiállapotodnak és fizikai erőnlétednek legoptimálisabb egészséges életformát. Megtudod majd, hogy a táplálkozáson kívül mi minden kell még ahhoz, hogy egészségesnek mondhasd magad. Még egyszer hangsúlyozom, nem kell, hogy a könyvben leírt összes szokáson azonnal változtass! Haladj lépésenként, amikor készen állsz, lépj még egyet előre! De ha az egész könyv hatására csak egyetlenegy rossz szokásodon változtatsz, már sokat tettél egészséged érdekében, és egy fontos lépést az egészséges életvitel felé.”

Nehéz a széllel szemben menni, ha körülöttünk mindenki a másik irányba tart. Minden bizonnyal az egyszerűbb megoldás számodra is a könnyebb, megszokott út lenne, de meg lehet és meg is kell próbálni, ha egészségesebben, vidámabban és boldogabban szeretnél élni. Ez a könyv segítségedre lesz az egészségesebb életmódod kialakításában, minden egyes lépés során melletted áll, támogat vagy éppen továbblök, ha arra lesz szükséged.

“Az egészséges életmóddal szembenállók kifogásai között sokszor a készételek és a tartósított élelmiszerek olcsósága szerepel, miközben úgy vélik, hogy a friss zöldség és gyümölcs, a teljes kiőrlésű gabona, az egészségesebb italok és velük az egészséges élet sokba kerül. Közben a legtöbbet az egészségtelen cukros üdítőitalokra, chipsekre és a csokoládét csak hírből ismerő tejszeletekre költik. Érdemes megfigyelni egy bevásárlás során, hogy a végösszeg mekkora részét teszik ki a nassolnivalók, üdítők, félkész termékek, és mellé állítani, hogy mennyit kellene fizetni, ha ezek a polcokon maradnának és helyette több egészségesebb étel kerülne a kosárba. Lehet, hogy meglepődnénk?
Mindent egybevéve könnyebb lenne tehát a hétvégi, rohanó vásárlás során a bevásárlókocsit a jól megszokott élelmiszerekkel és italokkal megtölteni, de nem ezért tartod a kezedben ezt a könyvet. Te már tisztában vagy vele, hogy életmódod befolyásolja a mindennapjaidat, az egészségedet, a hangulatot, ezen keresztül pedig a társas kapcsolataidat. Te már tudod, hogy egészségesebben szeretnél élni, csak talán azzal nem vagy tisztában, hogy min is kellene változtatnod. Ez a könyv ebben nyújt neked segítséget, támpontot. Valós példákon, kézzelfogható tippeken, egészséges recepteken és egy komplett, 21 napos terven keresztül támogat, hogy el is érd a célodat, hogy 21 nap múlva már egy sokkal egészségesebb és boldogabb életet élhess.
Az egészséges életmód egyik legnagyobb felfedezése lesz, hogy újra oda tudsz majd figyelni tested jelzéseire, normalizálódnak az igényeid és a tudatosságnak köszönhetően néhány hét múlva már el sem sétálsz a korábban rendszeresen látogatott rágcsálnivalóktól roskadozó polcok felé. A közhiedelemmel ellentétben az egészséges étkezés nem pénz kérdése, sokkal inkább elhatározás, kitartás és önuralom szükségeltetik hozzá. Ez a könyv megmutatja, hogy néhány apró változtatással és új szokások kialakításával hogyan élhetsz Te is sokkal egészségesebb életet. A kulcs azonban Te vagy. Szükség lesz a kitartásodra, az elszántságodra és az akaraterődre is. Mert a változáshoz Te is kellesz.
Ne hidd, hogy az egészségesebb élet csupa lemondással és önmegtartóztatással jár. Az új életed minden egyes napját és percét élvezed majd, látni fogod az értelmét és hálás leszel magadnak kitartásodért és bölcsességedért.
Készen állsz tehát? Akkor vágjunk bele!”

Olvass még többet: http://www.21napalatt.hu/olvass-bele

Hogy tetszett?


Tetszik? Oszd meg!


Kipróbáltad? Véleményed van? Szólj hozzá!
© Copyright Turmixvilág. Minden jog fenntartva.