A nap kedvencei
  • Ez a piros színű turmix sok folsavat tartalmaz, amely védi a szívet, és sárgarépával kombinálva szabályozza a...

  • A sárgarépa édes íze jól harmonizál az almával, egy kevés gyömbérrel megbolondítva pedig igazán különleges...

  • Finom, színes bogyós gyümölcsökből és joghurtból nagyon ízletes és tápláló turmixot készíthetsz. -...

Üdv az oldalon!
Belépés Regisztráció

7+1 jó tanács gyümölcslé készítéshez

Kategória: Egészség

A friss, egészséges gyümölcsből és zöldségből készült italok rengeteg ásványi anyagot, értékes vitaminokat, enzimeket, szénhidrátokat, vizet és rostokat tartalmaznak. Fogyasztásuk nagyon egészséges, energiával töltenek fel, elősegítik a test méregtelenítő folyamatait és erősítik az immunrendszert.
Az ízletes gyümölcsturmixokat szívesen fogyasztják a gyerekek is. Nem kell rágni, könnyen és gyorsan elkészíthető, azonnal fogyasztható így az ő étrendjüke is könnyen beilleszthető.

Az házilag, válogatott hozzávalókból készített ital mindig több tápértékkel rendelkezik, mint a boltban vásárolt gyümölcslevek. Mivel ezek semmiféle adalékanyagot, ízfokozót és színezéket nem tartalmaznak általában máshogy néznek ki, más az állaguk és gyakran az ízük is mint boltban vásárolt társaiké.

Jó tanácsok gyümölcs- és zöldséglé készítéshez

1. Használj ép, egészséges, érett gyümölcsöket. Ezek tartalmazzák a legtöbb levet és ezek a legfinomabbak is.
2. Az erőteljes ízű levekhez keverj vizet vagy turmixold össze uborkával.
3. A kisgyereknek készített gyümölcslevet mindig víz hozzáadásával készítsd.
4. Ha lehet használj biogyümölcsöket és biozöldségeket, így az egészet felhasználhatjuk. Ellenkező esetben pucold vagy hámozd meg a zöldségeket és gyümölcsöket.
5. Lehetőleg szezonális gyümölcsöket és zöldségeket használj, ezeknek a legnagyobb a tápértéke. Legyen érett, de ne túlérett.
6. Az elkészített turmixot lehetőleg azonnal elkészítés után fogyaszd el. Levegővel érintkezve ugyanis elindul az oxidáció folyamata és értékes tápanyagok vesznek el. Ha nem fogyasztod el azonnal, akkor tárold hűtőszekrényben, légmentesen lezárt üvegben.
7. Az elkészült gyümölcs és zöldségleveket le is lehet fagyasztani. Az összetevők azonban a fagyasztás során különválnak, ezért inkább egy fajtából készített leveket fagyassz le.
+1. Keverd bátran a hozzávalókat, kísérletezz ízlésed szerint.

A gyümölcs- és zöldséglevek finomak, egészségesek, tisztítanak, energiával töltenek fel és gyógyítanak. Nézz körül a konyhában és próbáld ki valamelyik finom turmixitalt.

Hogy tetszett?


Tetszik? Oszd meg!


Kipróbáltad? Véleményed van? Szólj hozzá!
© Copyright Turmixvilág. Minden jog fenntartva.