A nap kedvencei
  • Finom, színes bogyós gyümölcsökből és joghurtból nagyon ízletes és tápláló turmixot készíthetsz. -...

  • Az eper és az ananász íze külön-külön is varázslatos, együtt viszont fantasztikus. - Hozzávalók: - 1/4 ananász -...

  • Egy kiadós alvás után próbáld ezt a piros bogyós turmixot. - Hozzávalók: - 150g ribizli - 6 spenótlevél - 2...

Üdv az oldalon!
Belépés Regisztráció

7 ok, amiért érdemes elkezdened teniszezni

Kategória: Egészség

A tenisz ma már nemcsak a gazdagok sportja; egyre többen űzik szívesen. Ez nem is csoda, hiszen amellett, hogy jó szórakozás, remek testedzés is, és nemcsak a karokat és a lábakat edzi, hanem az egész testet karban tartja.

tenisz

Ha te is kacérkodtál már a gondolattal, hogy elkezdj teniszezni, az alábbi 7 gondolat meggyőzhet arról, hogy valóban érdemes belevágnod.

  1. A teniszhez taktikus gondolkodás és állandó figyelem kell, hiszen a játékos folyamatosan azt lesi, hova érkezik majd a labda, és hogyan kell visszaütnie. Az Illinois-i Egyetem kutatói vizsgálatának eredményei szerint emiatt új kapcsolatok alakulhatnak ki a játékos agyának idegsejtjei között, aminek következtében az agyműködés még idősebb korban is fejlődhet, nem pedig visszafejlődik.
  1. Egy kísérletben, amely a tenisz és a várható élettartam közti összefüggéseket vizsgálta, több mint 10 ezer ember vett részt több mint 20 éven keresztül. A kutatás megállapította, hogy azok, akik rendszeresen teniszeznek (legalább heti három alkalommal, közepesen intenzív edzés formájában), feleakkora eséllyel halnak meg valamilyen egészségügyi probléma következményeképp.
  1. A Dél-Connecticuti Állami Egyetemen végzett kísérlet tanúsága szerint a teniszezők (az amatőrök is) több energiával rendelkeznek, nagyobb az önbizalmuk, optimistábbak, illetve kisebb eséllyel alakul ki náluk szorongás vagy depresszió.
  1. A teniszezés segítségével javíthatod az általános állóképességedet, és erősebbé teheted a szív- és érrendszeredet, azaz kisebb eséllyel kell szembenézned bármilyen kardiológiai problémával.
  1. Teniszezéssel több kalóriát égethetsz el, mint például kerékpározással vagy aerobikozással.
  1. A tenisz segít megelőzni az időskori csontritkulást, hiszen erősíti a csontokat, és hozzájárul a sűrűségük megőrzéséhez.
  1. A teniszezéssel javul a kéz–szem-koordinációd, csökken a reakcióidőd, fejlődik a finommotoros mozgásod, és látványosan megerősödnek a lábizmaid.

Ha kedvet kaptál ehhez az izgalmas sporthoz, szerezz be magadnak egy ütőt, hívd fel egy barátnődet (vagy akár hármat), és irány a pálya!

Hogy tetszett?

7 ok, amiért érdemes elkezdened teniszezni 5 out of 5 based on 1 ratings.

Tetszik? Oszd meg!


Kipróbáltad? Véleményed van? Szólj hozzá!
© Copyright Turmixvilág. Minden jog fenntartva.