Céklalével a hibátlan bőrért
Az élénklila zöldséget manapság szuperélelmiszernek tartják, és bőröd szépségének megőrzésében is kulcsfontosságú szerepet játszhat.

A cékla eredete körülbelül 4 ezer évre nyúlik vissza, hiszen már az ókori babilóniaiak is kihasználták számtalan jótékony hatását. Ma Európában, Észak-Amerikában és Ázsiában termesztik, és nemcsak a megszokott lila, hanem fehér, arany vagy akár többszínű is lehet. Levelei és gyökere egyaránt ehető, tápanyagtartalma magas.
Megelőzi a pattanások kialakulását
Nemcsak belülről, hanem kívülről is táplálja a szervezetet: nagyon jó hatással van a bőrre. A legenda szerint még Afrodité is ezt fogyasztotta, hogy megőrizze a szépségét.
A céklalé rendszeres fogyasztásával rendben tarthatod a bőrödet. Gyulladáscsökkentő hatásának köszönhetően megelőzheted a pattanások kialakulását. A céklalé megtisztítja a vért a méreganyagoktól, és segít eltávolítani a felesleges vizet a testből; ennek eredményeképp pedig egészségesen fénylő arccal ajándékoz meg. Ha rendszeresen áttörlöd az arcodat céklalével, bőröd hidratálttá és rugalmassá válik. Segít eltávolítani az elhalt hámsejteket is, így elősegíti az újak növekedését; ezért pigmentfoltok esetén is érdemes alkalmaznod.
Megőrzi a bőr fiatalságát
Magas antioxidáns-tartalmának köszönhetően a káros szabadgyökök lekötésével megvédi a bőrt az idő előtti öregedéstől, és segít megelőzni a ráncok kialakulását. A céklában található likopin jóvoltából megőrizheted bőröd rugalmasságát, és megvédheted azt a nap káros sugaraitól; így a napégés és a bőrrák kockázatát is lecsökkentheted. A céklalevet répalével keverve, és egy vattapamaccsal gazdagon felkenve, maszkként alkalmazva egészséges pírt kölcsönözhetsz az arcodnak. Agyagos arcpakoláshoz is hozzákeverheted, fokozva annak hatását.
Kipróbáltad? Oszd meg velünk tapasztalatodat!



