A nap kedvencei
  • Felejtsd el az altatót, amely hosszútávon akár súlyosbíthatja is a problémát. Lefekvés előtt hallgass nyugtató...

  • Ez a csípős-narancsos turmix nagyon tápláló és kitűnő segítség a menstruáció előtti feszült napokban. -...

  • Ez a zöldes turmix egy valódi energiabomba és a fertőzések legyőzésében is segít. - Hozzávalók: - 1 kiwi - 1 alma...

Üdv az oldalon!
Belépés Regisztráció

A gyermekkori ekcéma okai

Kategória: Gyerek

Még az orvosok sem tudják mindig pontosan, mitől is alakul ki az ekcéma. Az egész testen megjelenő, viszkető foltok sok felnőtt és gyermek életét megkeserítik.

Az ekcéma leggyakoribb típusa, az atópiás dermatitisz oka lehet a genetika, az immunrendszer a normálistól eltérő működése, a környezeti hatások, a bőrt érzékennyé tévő hatások, illetve a bőrt ért sérülések, amelyek következtében a nedvesség könnyebben eltávozik, a kórokozók pedig könnyebben bejutnak.

Genetikai okok

Az ekcéma gyermekeknél gyakoribb. Nem fertőz; nem kaphatjátok el egymástól, viszont a hajlamot örökölheti tőled a gyerek. Ha valamelyik rokonnak van ekcémája, asztmája, szénanáthája vagy allergiája, nagyobb rá az esély, hogy a kicsinél is jelentkezi fog. Az ekcémás gyermekeknél gyakrabban alakul ki a későbbiekben asztma vagy más allergia. Az anya életkora is befolyásolja a betegség kialakulását: minél idősebb egy nő a szüléskor, annál hajlamosabbá válik gyermeke az ekcémára.

Környezeti hatások

A magasabb társadalmi osztályba tartozó szülők gyermekei gyakrabban lesznek ekcémások, különösképpen, ha nagyvárosban laknak, ahol nagyobb a légszennyezés mértéke, illetve, ha hideg égtájon élnek.

Allergiára való hajlam

Az ekcéma nem azonos az allergiával, azonban az ekcémás gyermekek hajlamosak lehetnek bizonyos ételallergiákra, például tej-, tojás- vagy mogyoróallergiára. Ez azonban nem feltétlenül jelenti azt, hogy ezek az ételallergiák súlyosbítanák az ekcémát. Ezért, mielőtt száműznéd valamelyik élelmiszert a kicsi étrendjéből, feltétlenül konzultálj a gyerekorvossal.

Vegyszerek

Bizonyos vegyszerek és kozmetikumok irritálhatják a bőrt, és súlyosbíthatják a már meglévő problémát. Ezek közé tartoznak például a különböző szappanok, tusfürdők, parfümök, a klórtartalmú tisztítószerek; de egyéb anyagok, mint a cigarettafüst, a por és a homok is.

Hogy tetszett?


Tetszik? Oszd meg!


Kipróbáltad? Véleményed van? Szólj hozzá!
© Copyright Turmixvilág. Minden jog fenntartva.