A nap kedvencei
  • Kezd a reggelt egy nyomelemekben gazdag, immunerősítő itallal. - Hozzávalók: - 2 kivi - 1 körte - Elkészítés: - A...

  • Az alma és a vízitorma párosítása pikáns ízeket eredményez, amelyet a paprika magas vitamintartalma tökéletesít....

  • Nem kell, hogy a fogyókúra koplalással teljen. Készítsd el ezt a tápláló és energetizáló turmixot ebédre. -...

Üdv az oldalon!
Belépés Regisztráció

7 szabály, hogy tovább tartson a körömlakkod

Kategória: Szépségápolás

Az ápolt kéz és köröm is a vonzó megjelenés része. Bosszantó, ha egy órát töltöttél a körmeid kilakkozásával, ám az eredmény már másnap a múlté. Nem csak azzal teheted hosszan tartóvá a körömfestést, ha gumikesztyűben mosogatsz, hanem azzal is, hogy már a lakkozáskor betartasz néhány szabályt.

1. Tisztítsd meg a körmöket az olajtól

A körmön található olajos szennyeződések miatt a körömlakk nem tud rendesen megtapadni, ezért lakkozás előtt mindenképp töröld le őket körömlakklemosóval vagy gyógyszertárban vásárolt acetonnal – akkor is, ha a körmeid jelenleg nincsenek kilakkozva.

2. Használj alaplakkot

A színtelen alaplakk nemcsak tartósabbá teszi a festést, de ki is egyenlíti a köröm felületét, így esztétikusabb lesz a végeredmény, illetve megakadályozza, hogy a színes lakkok besárgítsák a körmöd.

3. Használj fedőlakkot

A fedőlakk rögzíti a színeset, és kiegyenlíti a felületét. Vásárolhatsz külön alap- és fedőlakkot is, de igazából bármilyen színtelen körömlakk megfelel bármelyik célra.

4. A csillámos lakkok tovább tartanak

A csillámos lakkokat a legnehezebb lemosni, mivel a csillámok erősen tapadnak a körömhöz, ezzel rögzítik a lakkot is. Használhatsz alapból csillámos változatot is, de bármilyen színes lakkra kenhetsz egy réteg átlátszó csillámos fedőlakkot.

5. Hagyd a kiegészítőket

A gyöngyök, flitterek és hasonló körömdíszek nem maradnak fenn tovább pár napnál. Így a hétköznapokon inkább hagyd őket; tartogasd ezt a megoldást a különleges alkalmakra.

6. Ne kend vastagon a lakkot

Ha túl vastagon kened fel a lakkot, nem tud rendesen megszáradni. Mielőtt újabb réteget kennél fel, tegyél egy gyengéd próbát: nézd meg, a köröm felülete nedves, ragacsos-e még, meglátszik-e rajta az ujjlenyomat vagy a körmöd nyoma. Ha igen, hagyd még száradni. Inkább több, de vékony réteget tegyél fel, mint egy vastagot.

7. Légy türelmes

Nincs annál bosszantóbb, mint amikor vége elkészültél a műveddel, majd két perc múlva belenyúlsz és tönkreteszed. Időzítsd olyan alkalomra a körömfestést, amikor van egy szabad fél vagy háromnegyed órád, és lakkozás után olvasgass egy kicsit – vagy előtte tegyél fel egy szépítő arcmaszkot, és amíg a lakk szárad, a maszk is hat.

Kipróbálod? 

Hogy tetszett?


Tetszik? Oszd meg!


Kipróbáltad? Véleményed van? Szólj hozzá!
© Copyright Turmixvilág. Minden jog fenntartva.