A nap kedvencei
  • A szőlő a világ egyik legősibb gyümölcse, sok vitamint tartalmaz és nagyon jó méregtelenítő. Felhasználva nagyon...

  • Fekete ribizliből, cseresznyéből és céklából meglepően finom és immunerősítő turmixot készíthetünk. -...

  • Energetizáló turmix, amely elűzi a rossz kedvet és a depressziót. - Hozzávalók: - 1/2 papaja - 2 kiwi - 1 narancs -...

Üdv az oldalon!
Belépés Regisztráció

Mire is való a méregtelenítés?

Kategória: Méregtelenítés

A méregtelenítés fogalmáról manapság mindenki hallott már. Egyeseket hidegen hagy, másokban felmerült már, hogy nem ártana egy kúra, és igen kevesen végig is csinálták. Ideális az lenne, ha az arányok megfordulnának. Méregteleníteni mindenkinek tanácsos, főleg a jelen világban megszokott életritmus és táplálkozási szokások mellett.

A méregtelenítés fogalmát sokan félreértelmezik, és azonnal egyfajta önsanyargató, aszkéta életforma hónapokig tartó végigszenvedésére asszociálnak. Pedig ha egy kicsit jobban beleássuk magunkat, hamar világossá válik, hogy egyáltalán nem erről van szó.

A méregtelenítés vagy nevezzük tisztítókúrának, a szervezetben felhalmozódott méreganyagoktól való megszabadulásra szolgál. Bármennyire odafigyelünk a táplálkozásunkra, a folyadékbevitelre, mozgásmennyiségre, a méreganyagok bejutása a szervezetbe elkerülhetetlen. Ennek következtében többek között legyengülhet az immunrendszer, lassulhat az emésztés, fizikai és lelki panaszok jelenhetnek meg. Ezt elkerülendő időnként méregtelenítsünk, hogy szervezetünk fellélegezhessen, és belső tisztaságunk, harmóniánk kívülről is megmutatkozzon.

Ma már a lehetséges módszerek egész tárházát felsorakoztató szakirodalom áll rendelkezésre. Hallhattunk lúgosításról, zöldségkúráról, folyadékkúráról, különböző csodaszerekről, és még sorolhatnám. A megfelelő módszer egyénenként változik, van akinek a drasztikusabb, van akinek a lassabb megoldás az ideális. Ha nem vagy biztos benne, hogy mi is lenne számodra a tökéletes, próbálj ki többet.

A tisztítókúra során nem a szenvedés érzetét kell keresni, hanem a megkönnyebbülését, a tisztulásét, a légiességét. Ha az első pár nap után nem javul a közérzet, valószínűleg egy másik módszert kell kipróbálnod. Feladni nem érdemes, mindenki számára létezik megoldás!

Kifogásokat mindig könnyű találni, de nem kifizetődő. Sokan a tavaszra várnak, aztán a nyárra, majd egyszer csak észreveszik, hogy beköszöntött a tél, úgyhogy ismét elhalasztják. Pedig télen is érdemes belevágni a tisztítókúrába! Ne halogass tovább, vágj bele, és kezd egészségesen, sugárzóan az új évet!

Te már próbáltad? Oszd meg velünk tapasztalatodat!

Hogy tetszett?


Tetszik? Oszd meg!


Kipróbáltad? Véleményed van? Szólj hozzá!
© Copyright Turmixvilág. Minden jog fenntartva.