A nap kedvencei
  • Nagyon finom, vírusölő ital, tele C-vitaminnal. - Hozzávalók: - 2 narancs - 1 kiwi - 6 szem eper - Elkészítés: -...

  • Energetizáló turmix, amely elűzi a rossz kedvet és a depressziót. - Hozzávalók: - 1/2 papaja - 2 kiwi - 1 narancs -...

  • Stressz- és fáradtságűző turmix, tele fontos vitaminokkal. - Hozzávalók: - 1/2 sárgadinnye - 5-6 szem eper -...

Üdv az oldalon!
Belépés Regisztráció

Űzd ki a hangyákat az otthonodból rovarirtó nélkül!

Kategória: Háztartás

Nyáron szívesen telepszünk ki a hétvégi házba, a kertbe, a teraszra vagy ezek híján az erkélyre, illetve hagyjuk nyitva az ablakokat. Azonban, ezzel számtalan kellemetlen vendéget engedünk be az életünkbe.

A zavaró legyek, szúnyogok és darazsak mellett a hangyák is megkeseríthetik a mindennapjainkat. Hiába takarítasz rendszeresen, mosogatod el azonnal a piszkos tányérokat, és teszed be a hűtőbe az ételt, nem morzsátlaníthatod teljesen a házat, főként, ha gyerekek is vannak. Szerencsére nem kell erős rovarirtó vegyszereket használnod ahhoz, hogy megszabadulhass a szorgos hatlábúaktól.

Hintőpor

Nézd meg, hol juthattak be a hangyák a házba, és ezt a pontot szórd be hintőporral, illetve, ha jelenleg is találsz rovarokat, őket magukat is.

Ecet

Tegyél vízzel kevert ecetet egy pumpás flakonba, és fújd be vele a hangyák vonulási útját. Ha nem érzik rajta a saját szagukat, nem találják meg a már bejáratott „ösvényt”, és nem jönnek többet. Az ecetes vízhez tehetsz pár csepp teafaolajat is, amely remekül tisztít, fertőtlenít, és az illata is kellemes.

Babérlevél

Helyezz pár babérlevelet oda, ahol bejöttek a hangyák. Mivel gyűlölik az illatát, el fogják kerülni a konyhád. A szegfűszeg szintén megfelel erre a célra.

Cayenne-i bors

A csípős chilipaprika őrleménye is hatásos hangyairtó. Szórj belőle egy kicsit a bejárathoz, illetve a rovarok vonulási útjára, és a rovarok biztosan eltűnnek a házból.

Bórax

Saját hangyacsapdát is készíthetsz bóraxból a boltban kaphatók helyett. A bórax vagy nátrium-tetraborát remek tisztító-, illetve rovar- és gombaölőszer. Azonban vigyázz, hogy a gyerek vagy a háziállatok ne férhessenek hozzá, ugyanis 0,1–0,5 gramm/testsúlykilogrammnyi bóraxmérgezést vagy halált is okozhat.

Van bevált praktikád? Oszd meg velünk!

Hogy tetszett?

Űzd ki a hangyákat az otthonodból rovarirtó nélkül! 5 out of 5 based on 1 ratings.

Tetszik? Oszd meg!


Kipróbáltad? Véleményed van? Szólj hozzá!
© Copyright Turmixvilág. Minden jog fenntartva.