A nap kedvencei
  • A céklában található cukrok gyorsan felszívódnak a szervezetben és energiával töltenek. Próbáld ki ezt a verziót...

  • A mangó tartalmazza az egész napi C-vitamin, és A-vitamin szükséglet kétharmadát, valamint rostokat és E-vitamint....

  • Hozzávalók: - 1 alma - 2 narancs leve - fahéj - szegfűszeg - Elkészítés: - Facsard ki a narancsok levét, add hozzá...

Üdv az oldalon!
Belépés Regisztráció

Mit nassoljon a gyerek?

Kategória: Gyerek

Néhány szülő úgy gondolja, hogy a nassolás rosszat tesz a gyereknek, tudatos odafigyeléssel azonban a nassolás egészséges és vitamindús is lehet.

A gyerekek energiájának és táplálkozásának 20%-a nassolásból származik. Néhány gyereket megrémít a telepakolt tányér, ők az előírt étkezések helyett egészséges nassolni valók révén juthatnak vitamindús és tápanyagban gazdag ételekhez. A tízórai vagy uzsonna az éhes gyereket energiával és olyan tápanyagokkal láthatja el, amelyek kimaradhatnak a főétkezésekből.

Egészséges nassolni való lehet kész zöldség könnyű mártogatóssal, mazsola, aszalt gyümölcsök, friss gyümölcsök, datolya, zabpelyhes keksz, teljes kiőrlésű keksz, kalciumban gazdag falatok, frissen facsart narancslé, vagy más gyümölcslé, sovány joghurt, mozzarella sajt, dió vagy egyéb magvak.

A fentiek falhasználásával egészséges, apró falatokat készíthetsz, így a gyerek elég vitaminhoz és tápanyaghoz jut, még ha az ebédet nem is eszi meg.

Almás-mazsolás pirítós

Hozzávalók:

1 alma
mazsola
teljes kiőrlésű kenyér

Elkészítés:

Teljes kiőrlésű kenyérből készíts pirítós. Az almát hámozd meg, majd reszeld le. Az így készített almapüréhez keverj mazsolát és kend meg vele a pirítós szeleteket. Vágd kis katonákra, hogy a gyerekek könnyen megehessék.

Aszaltszilva-püré banándarabokkal

Hozzávalók:

2 szem aszalt szilva
kevés almalé
1/2 banán

Elkészítés:

Az aszalt szilvát párold puhára az almalében, kb 5 perc alatt, majd botmixerrel pürésítsd. A banánt vágd szeletekre és tálald az pürével. A gyerekek számára könnyen fogyasztható és finom, csak mártogatni kell.

Párolt zöldség túróval

Hozzávalók:

3 ek túró
1 ek petrezselyemzöld
1 marék zöldség (sárgarépa, cukkini, spárga, karalábé)

Elkészítés:

A túrót keverd el az apróra vágott petrezselyemmel. A zöldségeket párold meg, majd add hozzá a túrókrémet mártogatósnak.

Hogy tetszett?


Tetszik? Oszd meg!


Kipróbáltad? Véleményed van? Szólj hozzá!
© Copyright Turmixvilág. Minden jog fenntartva.