A nap kedvencei
  • A saláta magas víztartalma mellet sok vitamint és ásványi anyagot tartalmaz. A sötétebb levelek kiváló...

  • Valódi kellemes ébresztő turmix, vitamindús zöldségekből és almából. - Hozzávalók: - 1 sárgarépa - 3-4 retek -...

  • A paprika nagyon sok C-vitamint tartalmaz, ahogy a narancs is. Ez a meleg színű ital igazi gyógyír megfázás és...

Üdv az oldalon!
Belépés Regisztráció

Így süsd finomra a gesztenyét!

Kategória: Egészség

Az utcán felállított mobil gesztenyesütők, illetve a sült gesztenye illata rendszeresen statisztál az őszi-téli városi sétákhoz. Nehezen tudjuk megállni, hogy vegyünk egy kis adaggal, az íze mellett főként a hangulata miatt, no és persze azért, mert amíg ki nem hűl, és nem foghatunk hozzá az elfogyasztásához, a kis papírzacskó melegíti a kezünket.

Kemény és súlyos darabokat válassz

De nem kell megvárnod, amíg a gesztenyeárusok kitelepülnek az utcára, te is süthetsz otthon gesztenyét. A sült gesztenye önmagában is finom csemege, de feldarabolva hozzáadhatod különböző desszertekhez, illetve húsok töltelékeként is használhatod. Bár a meghámozásuk és megsütésük elég sok időt emészthet fel, de néhány apró trükkel felgyorsíthatod a folyamatot. Ha gesztenyét vásárolsz, viszonylag kemény és súlyos darabokat válassz. Rázogasd meg őket: jó, ha van egy kis hely a héj és a gyümölcs között, de azért ne zörögjön benne.

A héjába vágj X-eket sütés előtt

A gesztenye elég romlandó gyümölcs, így egy jól szellőző zsákban a kamrában vagy hűtőszekrényben tárold. Ha nem használod fel pár napon belül, tedd őket egy légmentesen lezárható zacskóba, és fagyaszd le. Ne hagy őket sokáig szobahőmérsékleten, mert hamar megavasodnak és bepenészednek.

Sütés előtt a gesztenye vastag héjába vágj X-alakú réseket, különben szétrobbannak a sütőben. Rakd őket alufóliára, tegyél bele egy kis vizet, és a széleit hajtsd fel. Süsd 25-30 percig előmelegített sütőben. Majd hámozd meg: két réteget kell leszedned róla, a héját és a vékonyabb bőrét. Amíg meleg a gesztenye, a bőre sokkal könnyebben lejön róla; de amint kihűl, megszilárdul, így már nehéz dolgod lesz. Így amíg hámozod a gesztenyéket, a többit hagyd bent a sütőben, hogy meleg maradjon.

Kipróbáltad? Oszd meg velünk tapasztalatodat!

Hogy tetszett?

Így süsd finomra a gesztenyét! 4 out of 5 based on 2 ratings.

Tetszik? Oszd meg!


Kipróbáltad? Véleményed van? Szólj hozzá!
© Copyright Turmixvilág. Minden jog fenntartva.