A nap kedvencei
  • Ennek az turmixnak az összetevői külön-külön is nagyon jó méregtelenítők. Együtt pedig még hatásosabbak. -...

  • Felejtsd el az altatót, amely hosszútávon akár súlyosbíthatja is a problémát. Lefekvés előtt hallgass nyugtató...

  • Ez a kellemes őszi turmix remekül serkenti a vérkeringést. - Hozzávalók: - 2 körte - 1 sárgarépa - kevés koriander...

Üdv az oldalon!
Belépés Regisztráció

Hozd magad formába ugrókötelezéssel

Kategória: Egészség

Nem kell drága sportfelszereléseket vásárolnod, vagy fizetned a havi kondibérlet díját ahhoz, hogy formában maradhass. Létezik egy sporteszköz, amely néhány ezer forintért beszerezhető, az egész család használhatja, elfér a retikülödben is, és szinte bárhol edzhetsz vele: az ugrókötél.

ugrokotel

A gyermekek egyik kedvenc időtöltése

Gyerekkorodban biztosan te is szívesen ugráltál a testvéreiddel vagy a szomszéd gyerekekkel az udvaron, és olyan profi figurákat mutattatok be a kötéllel, hogy a többiek csak néztek. Általában ez a képesség – és sokszor a lelkesedés is – eltűnik a felnőttkorral, azonban ismét életre kelthető. Elég, ha előkeresed a gyerekkori ugróköteledet, elkéred a gyerekét, vagy beszerzel magadnak egy újat, és máris minden készen áll ahhoz, hogy ugrálva őrizhesd meg az alakod.

Az ugrókötelezés előnyei

Az ugrókötelezés növeli az állóképességedet, szálkásítja az izmaidat, erősíti a szívedet, egyszerre edzi az alsó- és a felsőtestet, és kevésbé terheli meg az ízületeket, mint a futás. Textilből és gumiból készült kötelet egyaránt használhatsz: a gumikötél előnye, hogy nagyobb súlya folytán könnyebben irányítható, illetve egyszerűbben is tisztítható.

ugrokotelezesKemény felületen ne ugrókötelezz

Edzés előtt válassz egy alkalmas felületet: mivel fontos, hogy az csökkentse a becsapódás erősségét, betonon és aszfalton ne ugrálj. A szőnyeg és a fű szintén nem alkalmas erre, ugyanis elcsúszhatsz rajta. Az sem jó, ha a cipőd odatapad a felülethez, ugyanis így megrándíthatod a bokádat. A legjobb, ha gumipadlón vagy faparkettán ugrókötelezel. Mielőtt elkezdenéd, állítsd be a kötél hosszát: lépj rá a közepére, és a két végét húzd a hónaljadig; a felesleget tekerd fel a kezedre, nehogy beleakadj, és elbotolj benne.

Legalább 1×2 méternyi hely kell az edzéshez

Olyan helyet válassz a lakásban, ahol rendelkezésedre áll egy minimum 1×2 méteres terület, és a fejed fölött is van legalább 25 centi, így nem vered le a csillárt. Ezek után már nincs is más dolgod, mint sportcipőt húzni, és máris felidézheted gyerekkorod egyik kedvenc időtöltését, illetve, ha rendszeresen csinálod, búcsút mondhatsz az úszógumiknak.

Kipróbáltad? Oszd meg velünk tapasztalatodat!

Hogy tetszett?

Hozd magad formába ugrókötelezéssel 5 out of 5 based on 1 ratings.

Tetszik? Oszd meg!


Kipróbáltad? Véleményed van? Szólj hozzá!
© Copyright Turmixvilág. Minden jog fenntartva.