A nap kedvencei
  • Elképzelhetetlennek tartod a reggeleket kávé nélkül? Próbáld ki ezt a hűsítő fűszeres kávéturmixot. -...

  • Ez a zöld színű turmix nem csak finom, de nagyon hatékonyan szabályozza a hormonokat is. - Hozzávalók: - 2 kiwi - 2...

  • A kiwi kétszer annyi C-vitamint tartalmaz, mint a narancs, immunerősítő, méregtelenítő és frissítő ital. -...

Üdv az oldalon!
Belépés Regisztráció

5 tipp, hogy könnyebben menjen a méregtelenítés

Kategória: Méregtelenítés

A méregtelenítés elhatározás és kitartás kérdése. Nem vitás, hogy egy egyszerűbb méregtelenítő kúra is élénkíti az anyagcserét, tisztítja az elmét és segít a koncentrációban, elkezdeni viszont nem könnyű. 

Elcsábíthat az illatozó vasárnapi ebéd, egy frissen sütött sütemény vagy egy baráti meghívás. Összegyűjtött tippjeinket alkalmazva azonban könnyen átbillenhetsz a holtponton és nevetve csinálhatod végig a választott méregtelenítő kúrát.

1. Készíts tervet

Sokkal könnyebben veszed az akadályokat, ha a méregtelenítő kúra előtt pontos tervet készítesz. Fogj ceruzát és vesd papírra, hogy mikor mit fogsz enni, milyen turmixot készítesz, mikor és mennyit kell innod. A tervet tedd jól látható helyre, például a hűtőre, így ha elcsábulnál, akkor is beleütközöl a célodba és ez továbblendít.

2. Vond be a barátaidat

Nagy lendületet adhat, ha a méregtelenítésbe bevonod a barátnődet, a kolléganődet vagy a családot is. Neked is könnyebb, ha beszélhetsz az érzéseidről, a kételyeidről vagy éppen az eredményeidről. A család támogatása a legjobb támogatás a kúra teljesítésében.

3. Hangolódj rá

Mielőtt belevágsz egy méregtelenítő kúrába készítsd fel magad lelkileg. Hangolódj rá, képzeld el, hogy fogod viselni, melyik napon kezded majd és meddig tart. Készülj fel a holtpontokra és találj ki ösztönzőket, amelyek átlendítenek majd rajtuk. Ez lehet néhány pozitív gondolat kis kártyára írva vagy néhány kép, hogy emlékeztessen a céljaidra. Rendszeres meditációval is erősítheted az elhatározásodat.

4. Maradj otthon

Ha teheted a méregtelenítés ideje alatt maradj otthon és pihenj sokat. Ilyenkor ne találkozz senkivel és ne vedd fel a telefont sem. Aludj amikor kedved van hozzá, olvass, nézz meg egy vidám filmet. Fordíts időt a szépségápolásra is, vegyél egy forró fürdőt, tegyél fel egy pakolást. Ha teheted menj el szaunázni is, a szauna fokozza a méregtelenítést. Időnként megérdemelsz egy szabadnapot, használd ki.

5. Méregtelenítő programok

Ha úgy érzed egyedül nem tudod megcsinálni a méregtelenítést, folyamatosan támogatásra és iránymutatásra van szükséged, vagy csak kiszakadnál a megszokott környezetedből a méregtelenítés ideje alatt, akkor válassz egy méregtelenítő hétvégét vagy hetet valamelyik szállodában. Napjainkban már számos wellness kínál ilyen programot, ahol az étkezésen túl a lelki tisztulásra és a mozgásra is nagy súlyt fektetnek.

Hogy tetszett?


Tetszik? Oszd meg!


Kipróbáltad? Véleményed van? Szólj hozzá!
© Copyright Turmixvilág. Minden jog fenntartva.