A nap kedvencei
  • Stressz- és fáradtságűző turmix, tele fontos vitaminokkal. - Hozzávalók: - 1/2 sárgadinnye - 5-6 szem eper -...

  • Hozzávalók: - 1/2 sárgadinnye - 2 körte - friss gyömbér - Elkészítés: - Hámozd meg a dinnyét, mosd meg a...

  • A kiwi kétszer annyi C-vitamint tartalmaz, mint egy narancs és alacsony a kalóriatartalma is. Ez a turmix kiváló...

Üdv az oldalon!
Belépés Regisztráció

Így legyél 21. századi tökéletes nő

Kategória: Egészség

A 21. századi nőnek nem egyszerű a dolga. Az évszázadok óta egyenjogúságra törekvés részleges sikere annyiban merül ki, hogy bebizonyítottuk, helytállunk a férfiaknak szánt szerepkörben is, de mellette a klasszikus női feladatokat is ellátjuk.

A régi idők női egész nap a háztartásban tevékenykedtek, hogy meleg vacsorával, tiszta otthonba várják a munkában kimerült férjüket. A modern nő munka után rohan haza, elhozza a gyereket a nagymamától, vacsorát készít férjének, rendben tartja a háztartást, és ezernyi feladatot lát még el. Erre a sokszor terhes, feszültséggel, rohanással teli életstílusra rámehet a kapcsolatunk, egészségünk, munkánk, de mégsem akarunk semmin változtatni.

A harmónia, könnyedség megteremtése ilyen ritmus mellett nem lehetetlen, csak meg kell találni a módját. Fontos, hogy kialakítsunk egy számunkra élhető rendszert, és ne csak a kötelességekre koncentráljunk. A sokszor hallott klisé, miszerint arra van időnk, amire akarjuk, teljes mértékben helytálló.

Tehát, ha bevezetünk egy új ritmust az életünkbe, amelyben hetente adott időpontokban olyan tevékenységeket végzünk, melyek során kizárólag magunkra koncentrálunk, ellazulunk, elengedjük a hétköznapok feszültségét, sokkal könnyebben fogunk végiggaloppozni a súlyos kötelességek rögös útján. Ez pedig jó hatással lesz párkapcsolatunkra, vagy bármilyen személyes kapcsolatunkra, munkahelyi teljesítményünkre, kisugárzásunkra és külsőnkre is.

Rengeteg, ebben segítségünkre levő központ vagy tevékenységi kör van. Elmehetünk egy wellness szalonba ahol szakemberek adnak tanácsot, és segítenek az ellazulásban. Ha a szalon körülmények nem állnak hozzánk közel, járhatjuk a saját utunkat. Érdemes hetente legalább egyszer jógázni, ami a test és lélek egyensúlyát elősegíti. Mehetünk szaunába, ami segít kiizzadni a méreganyagokat, vagy elég, ha reggel egy órával korábban felkelünk, és elmegyünk sétálni az erdőbe.

Ha kicsivel több időt fordítunk magunkra – és nem csak a külső, hanem a belső szépségről van szó -, fokozatosan megteremtjük a belső harmóniát. Ha ez megtörténik, észre sem fogjuk venni, milyen könnyedséggel állunk helyt a párkapcsolatban, a háztartásban, a gyermeknevelésben és a munkában egyaránt. Így születik a 21. századi tökéletes nő…

Te melyik megoldás mellett voksolsz?

Hogy tetszett?


Tetszik? Oszd meg!


Kipróbáltad? Véleményed van? Szólj hozzá!
© Copyright Turmixvilág. Minden jog fenntartva.