Bíborturmix
Fekete ribizliből, cseresznyéből és céklából meglepően finom és immunerősítő turmixot készíthetünk.
Hozzávalók: 
10 dkg cseresznye
10 dkg fekete ribizli
1/2 cékla
Elkészítés:
Hámozd meg a céklát és a ribizlivel együtt gyümölcscentrifugában préseld ki a levét, majd öntsd turmixgépbe és add hozzá a cseresznyét is. Az egészet turmixold simára. Töltsd edénybe és melegítsd meg, de ne főzd sokáig. Forrón fogyaszd.
Hatása:
A- és C-vitaminban gazdag, bioflavinoidokat, foszfort, káliumot, kalciumot, folsavat, mangánt és vasat tartalmaz. Rákmegelőző, gyulladáscsökkentő, antioxidáns, stresszűző és immunerősítő hatású. Fokozza a sejtek oxigénellátását, fiatalító és méregtelenítő. A fekete ribizli miatt különösen javasolt megfázás és influenza idején.