A nap kedvencei
  • Hűvös napokon nagyon jól tud esni ez az izgalmas ízű, melegítő körteturmix. - Hozzávalók: - 2 körte - 2...

  • Ez az egyszerűen elkészíthető turmix segít elűzni a mindennapi stresszt és jókedvre derít. - Hozzávalók: - 3...

  • Hozzávalók: - 1/2 sárgadinnye - 2 körte - friss gyömbér - Elkészítés: - Hámozd meg a dinnyét, mosd meg a...

Üdv az oldalon!
Belépés Regisztráció

Természetes hajszínezők

Kategória: Szépségápolás

Ha szívesen kipróbálnál egy új hajszínt, de a tartós festést nem szívesen választanád, mert nem szeretnél ezután havonta a fodrászhoz járkálni festetni, egy kevésbé tartós és intenzív, ám természetes és látványos megoldást is kipróbálhatsz. Ha különböző zöldségek, gyümölcsök és gyógynövények főzetében vagy levében áztatod a hajad egy ideig, barnás, vöröses vagy épp szőkés árnyalatot adhatsz neki, illetve, ha ez az eredeti színe, felfrissítheted, kihangsúlyozhatod azt.

Vörös

Főzz meg céklát és répát, majd áztasd a hajad egy órán át a keverékben. A céklát önmagában is felhasználhatod, a főtt zöldséget pürésítsd össze, és ezt kend fel a hajadra. A paradicsomlé is hatásos, egy nagy konzervnyit kenj a hajadra, hagyd hatni, majd mosd ki alaposan. A diólevelekből és/vagy a dió zöld burkából készített főzet szintén vöröses tónusúra színezi a hajat.

Barna

Áztasd a hajad 15 percre feketekávéba! Főzz egy erős fekete teát, hagyd kicsit kihűlni, majd áztasd benne a hajad. A főzet további előnye, hogy a teában található csersav a fejbőr zsírosodását is csökkenti.

Szőke

Áztasd a hajad kamillateába rendszeresen hajmosás után! Facsard ki egy citrom levét, keverd össze egy kis vízzel, masszírozd be a hajadba, és menj ki a napra pár órára (nyáron), hogy a levegőn száradhasson meg, és a nap kiszívhassa. Több citrom levét töltsd egy pumpás flakonba, és áztatás helyett fújd a hajadra, majd szintén használd ki a nap fakító hatását.

Ősz

A szürke-ősz haj sötétebb tónusait remekül kihozza a zsálya. Egy rész gyógynövényt forrázz le négy rész vízzel, hagyd kicsit kihűlni, szűrd le, majd 40 percig áztasd benne a hajad. A keverék fényessé is teszi a hajkoronád.

Mit gondolsz, vajon Neked is jól állna?

Hogy tetszett?


Tetszik? Oszd meg!


Kipróbáltad? Véleményed van? Szólj hozzá!
© Copyright Turmixvilág. Minden jog fenntartva.