A nap kedvencei
  • A sárgarépa édes íze jól harmonizál az almával, egy kevés gyömbérrel megbolondítva pedig igazán különleges...

  • Nagyon finom, vírusölő ital, tele C-vitaminnal. - Hozzávalók: - 2 narancs - 1 kiwi - 6 szem eper - Elkészítés: -...

  • Édeskés turmix letargia és rosszkedv ellen. Kiváló választás egy szomorkás, téli vagy esős napon. - Hozzávalók:...

Üdv az oldalon!
Belépés Regisztráció

Kreatív tárgyak műanyag palackból

Kategória: Háztartás

Ha szelektíven gyűjtöd a műanyag ásványvizes és üdítős palackokat, máris sokat tettél környezetedért; azonban még többet tehetsz, ha ezeket még a szelektív kukába sem dobod ki, hanem te magad újrahasznosítod.

Számtalan lehetőség áll a rendelkezésedre, akár dísz-, akár használati tárgyakat készítenél az üres PET palackokból; biztos lehet benne, hogy lakásod új díszével máshol nem fogsz találkozni.

Ékszertartó

Az ékszertartó polcocska elkészítéséhez három vagy négy palack aljára lesz szükséged, attól függően, mennyi bizsud van. Vágd le a palackok alsó, „dudoros” részét, és csiszold simára az éleket, nehogy megsértsen. Fúrd ki a palackdarabok közepét, és egy menetes fémrudat vezess át rajtuk (barkácsboltban beszerezheted). Az egyik palackalj lesz az ékszertartó talpa, ezt fordítva húzd fel a rúdra, majd alul rögzítsd egy csavarral. Ezután a többi kis „polcot” is húzd fel a rúdra, és rögzítsd őket. Használhatsz különböző méretű palackokat is, és a legkisebb polcon tarthatod például a gyűrűket, a nagyobbakban pedig a nyakláncokat vagy a fülbevalókat.

Térelválasztó függöny

Ha az előzőhöz hasonlóan levágod a palackok alját, a virágszirmokra emlékeztető alakú darabokat nemcsak tartónak, hanem önmagában dekorációnak is használhatod. Ha jó sok palackot van, vágd le az aljukat, és szúrj pici lyukakat a szirmokon, ezeken keresztül fűzd fel őket egy damilra. A damilok végét egy vékony falécre erősítve felteheted a függönyt például a konyhaajtó fölé, de egy textilcsíkra erősítve egy sínre is felhúzhatod.

Lámpabúra

Ha a műanyag palackból kivágott „virágszirmokat” nem felfűzöd, hanem gömb alakban erősíted egymáshoz, kreatív lámpabúra lesz az eredmény. Ehhez egy kicsivel több kézügyesség és idő kell, de megéri. A búra tetején hagyj egy kerek rést, ahol rá tudod húzni azt az égőre. LED-izzót használj, ugyanis az használat közben nem forrósodik fel, így elkerülheted, hogy a műanyag megolvadjon a hőtől.

Hogy tetszett?


Tetszik? Oszd meg!


Kipróbáltad? Véleményed van? Szólj hozzá!
© Copyright Turmixvilág. Minden jog fenntartva.