A nap kedvencei
  • A narancs és az ananász jól harmonizál a tél jellegzetes fűszereivel. Kóstold meg ezt a téli turmixot! -...

  • Ebben a zamatos turmixban tökéletesen harmonizál egymással a sárgarépa édes íze a kivi savanyú ízvilágával. -...

  • Ez a zöld színű turmix nem csak finom, de nagyon hatékonyan szabályozza a hormonokat is. - Hozzávalók: - 2 kiwi - 2...

Üdv az oldalon!
Belépés Regisztráció

A te gyereked mennyit mozog?

Kategória: Gyerek

Bármilyen korú is legyen a gyermekünk, egészséges fejlődéséhez szüksége van megfelelő mennyiségű mozgásra, többször is a nap folyamán. Ezek a mozgásfajták a kicsi fejlődésével változnak; a kezdeti csúszás-mászást felváltja a futkározás és a biciklizés. A mozgás segítségével egészségesek maradnak, boldognak érzik magukat, megnő az önbizalmuk, illesztve fejlesztik a tanulási képességüket és figyelmüket.

Legalább napi egy óra mozgás kell

A gyerekeknek és a kiskamaszoknak legalább napi hatvanpercnyi változatos mozgásra van szükségük. Ez tartalmazzon minimum heti három, intenzív mozgással járó tevékenységet; olyat, amely erősíti az izmokat és a csontokat, szintén háromszor egy héten; illetve napi rendszerességgel is végezzen a gyermek kisebb fizikai tevékenységet, egészsége megőrzése érdekében.

Túl sok időt töltenek ülve a gyerekek

A gyermekek természetüknél fogva energikusak, de bátorítás nélkül inaktívvá válhatnak. Manapság egyre több gyermek tölti az idejét ülve – az iskolában, a számítógép előtt, videójátékozással vagy tévénézéssel. Ennek eredményeképp a kicsik több mint fele nem végez annyi mozgást, amely egészsége és testi fejlődése szempontjából elegendő lenne.

A szülő mint példakép

Szülőként tőled függ, mennyire aktívak a gyermekeid. Fontos, hogy saját életmódoddal jó példát mutass nekik. A kutatások tanúsága szerint az aktív szülők gyermekei nagy arányban maguk is aktívak lesznek. Többféleképpen is ráveheted a csemetéket a mozgásra, például győzd meg őket, hogy menjenek biciklivel vagy görkorcsolyával az iskolába, vagy írasd be őket valamilyen edzésre, például focizni. Hétvégenként szervezzetek a családdal egy kirándulást vagy közös biciklizést, de akár a szomszédokat vagy a barátokat is áthívhatjátok egy kerti sütögetésre gyerekestül: míg a felnőttek beszélgetnek, a gyerekek játszhatnak az udvaron.

A te gyereked mennyit mozog egy nap?

Hogy tetszett?


Tetszik? Oszd meg!


Kipróbáltad? Véleményed van? Szólj hozzá!
© Copyright Turmixvilág. Minden jog fenntartva.