A nap kedvencei
  • Ez a zöld színű turmix nem csak finom, de nagyon hatékonyan szabályozza a hormonokat is. - Hozzávalók: - 2 kiwi - 2...

  • Gyorsan és könnyen elkészíthető turmix, amellyel helyettesíthető akár a reggeli is. - Hozzávalók: - 1 papaja - 1/2...

  • A répalé az egyik legkönnyebben elkészíthető zöldséglé. Magában egy kicsit édes, de fokhagymával és citrommal...

Üdv az oldalon!
Belépés Regisztráció

Házi joghurt 5 perc alatt

Kategória: Egészség

A joghurt az ember egyik legősibb eledele. Amellett hogy finom, nagyon egészséges is, fogyasztása segíti a belekben lévő “jó” és “rossz” baktériumok közötti optimális egyensúly visszaállítását. A házi joghurtot néhány perc alatt Te is elkészítheted házilag.

 

 

Bár a joghurtot a boltból is beszerezheted, azzal gyakran az a probléma, hogy bár eredetileg beoltották jótékony baktériumokkal, de mivel hetekig eltarthatónak kell lennie sokszor stabilizátorokat, színezéket, édesítőszereket, mesterséges ízesítőket és emulgeálószereket is tartalmaz. Csak az élőflórás joghurt segít visszaállítani a bélflóra helyes egyensúlyát és ezt most már Te is egyszerűen és gyorsan elkészítheted, anélkül, hogy egy kicsit is beszennyeznéd a konyhádat.

Készíts házi joghurtot

A házilag készített joghurt gyártásához vásárolhatsz joghurtkészítő edényeket, de ezek elég kicsit, áramot fogyasztanak és takarítani is kell őket. Ehelyett egyszerűbb, ha a házi joghurtodat egy termoszban vagy egy egyszerű, légmentesen zárható edényben készíted nagyanyáink dunsztolási technikájával.

Házi joghurt

A joghurt készítéséhez igazán kevés dologra lesz szükséged:

Hozzávalók:

2 ek élőflórás natúr joghurt
1/2 l tej

A házi joghurtod minőségét legfőképpen az alapanyagok minősége befolyásolja.
A recept alapjául szolgáló joghurt mindenképpen élőflórás joghurt legyen, mert csak ez tartalmazza a szükséges baktériumokat. Tejből ha teheted válassz házi tejet, ha nem tudsz házi tejet beszerezni, akkor legyen minél magasabb a zsírtartalma.

Elkészítés:

A 2 ek joghurtot tedd a termosz vagy az edény aljába. Lassú tűzön melegítsd testhőmérsékletűre a tejet és öntsd a joghurtra. Óvatosan, műanyag kanállal keverd össze, majd zárd le. A termoszt vagy edényt csomagod pokrócba, lényeg, hogy nagyon lassan hűljön ki. Hagyd állni kb 12 órát és már kész is a friss és egészséges házi joghurtod, amely semmilyen adalékanyagot és tartósítószert nem tartalmaz.

Az elkészült joghurtot keverd össze és tedd a hűtőbe, így  akár egy hétig is eláll. Ha fogyóban van, ezzel beoltva a tejet újabb joghurtot gyárthatsz.

Tipp:

A házi joghurtból számos finom turmixot is készíthetsz >>
Sőt a szépségápolásban is hasznát veszed >>

Görög joghurt

A görög joghurt krémesebb és sűrűbb hagyományos társánál. A házi joghurtodból egyszerűen készíthetsz te is görög joghurtot, amelyet felhasználhatsz salátákhoz, süteményekhez vagy gyümölcsökkel összekeverve.

A házi görög joghurt készítéséhez a házi joghurtodat szűrd át egy steril pelenkán vagy kendőn, kösd fel és hagyd belőle kicsepegni a savót. Addig hagyd csepegni, amíg az elképzelésednek megfelelő sűrűségű joghurtot kapod. A lecsöpögő savót ne dobd ki, felhasználhatod turmixokhoz vagy süteményekhez is.

Kipróbáltad? Oszd meg velünk tapasztalatodat!

Hogy tetszett?

Házi joghurt 5 perc alatt 5 out of 5 based on 1 ratings.

Tetszik? Oszd meg!


Kipróbáltad? Véleményed van? Szólj hozzá!
© Copyright Turmixvilág. Minden jog fenntartva.