A nap kedvencei
  • A méregtelenítő szőlőital elkészítése nagyon egyszerű, ráadásul kiváló tisztító hatása miatt remek...

  • A kiwi kétszer annyi C-vitamint tartalmaz, mint egy narancs és alacsony a kalóriatartalma is. Ez a turmix kiváló...

  • Ez az ízletes turmix magas cukortartalmának köszönhetően valódi energiabomba. Próbáld ki! - Hozzávalók: - 3 dl tej...

Üdv az oldalon!
Belépés Regisztráció

Gyermekjátékok természetes anyagokból

Kategória: Gyerek

Számtalan kreatív és szórakoztató játékszert lehet kapni a boltokban, de sokkal ötletesebb megoldás, ha magad készítesz valamit a csemetédnek. Természetes anyagok vagy másra már nem jó hulladékok felhasználásával még a környezetedet is óvod. Ráadásul, ha a nagyobb gyerekeket a munkába is bevonod, már maga a közös barkácsolás is maradandó élményt nyújt, nemcsak az azt követő játék.

Kisház

Remek kis kuckót készíthetsz a kicsiknek, amelyet a szoba közepén felállítva elvonulhatnak saját világukba, vagy búvóhelyként használhatják, ha épp felfedezőset vagy katonásat szeretnének játszani. A kisház alapjául egy műanyag csőváz szolgál, azonban bármi más hosszúkás tárgyat felhasználhatsz hozzá, például régi függönyrudakat, vékony léceket vagy egy már nem használt fregoli vagy napernyő darabjait. A ház oldala, teteje és függönyei készülhetnek kiszuperált sátorponyvából vagy textilből, például régi terítőből, lepedőből, ágyneműből vagy kinőtt ruhákból is; akár kisebb darabokból is összeállíthatod. Különböző mintákat is kivághatsz anyagból, és a ház külsejére varrhatsz, például virágokat vagy akár állatfigurákat is.

LEGO-s ceruzatartó

Ezt a jópofa és egyben hasznos tárgyat nagyon hamar elkészítheted. Szinte nincs is olyan egykori vagy mai gyerek, aki ne szeretne legózni. A legófigurák fejét idéző ceruzatartóba így biztosan még a legrendetlenebb lurkók is szívesen elpakolják az írószereket. A tartó elkészítéséhez szükséged lesz egy kisebb befőttesüvegre, illetve sárga és fekete akrilfestékre – a fekete festék helyett alkoholos filcet is használhatsz. Az üveget mosd el és töröld szárazra. Fesd be sárgára, majd fekete festékkel vagy filccel rajzolj rá szemet és szájat. Bevonhatod lakkspray-vel is, hogy tartósabb legyen a festés.

Homokképek

Színes homokból ötletes és fantáziadús képeket készíthettek. Jó szórakozás lehet ez, ha a gyerek szeret alkotni, de rajzolni épp nincs kedve. A homok színezéséhez temperafestékporra lesz szükséged. Tegyél egy kis homokot és egy teáskanál festékport egy zacskóba, rázd jól össze, majd adj hozzá vizet, és keverd össze. Ha a keverék megszáradt, máris használhatjátok. Egy mindkét oldalán öntapadós lap legyen a kép alapja, ezt ragaszd egy keménypapírra. A ragasztós felület egy-egy részét lefedve szórjátok az adott színű homokot a felületre (a mintát előre vágd ki kisebb darabokból, és a kívánt színre színezendő részen kívül a többit borítsd be, hogy arra ne menjen homok). A műveletet addig folytassátok, amíg be nem színeztétek az egész lapot. Lakkspray-vel fixálva az alkotást akár falikép is lehet.

Kipróbáltad? Oszd meg velünk tapasztalatodat!

Hogy tetszett?

Gyermekjátékok természetes anyagokból 3 out of 5 based on 1 ratings.

Tetszik? Oszd meg!


Kipróbáltad? Véleményed van? Szólj hozzá!
© Copyright Turmixvilág. Minden jog fenntartva.