Finom zöldségpürék nem csak babáknak
A babák kezdetben szívesebben eszik meg a gyümölcsből készített püréket. Most megmutatjuk, hogyan készíthetsz ízletes mégis tápláló pürét különböző zöldségekből. Arra is adunk tippet, hogyan hasznosíthatod a megmaradt vitamindús keveréket.
Karfiolos cukkinipüré
Hozzávalók:
1 cukkini
50 g karfiol
1 burgonya
Elkészítés:
Vágd le a cukkini végét, majd kockázd fel. A karfiolt szedd rózsáira, a burgonyát hámozd meg, majd kockázd fel. A zöldségkockákat párold kb. 8-10 percig, amíg megpuhulnak. Hagyd kihűlni, majd pépesítsd.
Tipp
A megmaradt hozzávalókból készíts ízletes zöldségkrémlevest.
Brokkolis burgonyapüré
Hozzávalók:
1 közepes brokkoli
1 burgonya
Elkészítés:
A brokkoli kemény részét távolítsd el és szedd rózsáira. A burgonyát hámozd meg, majd kockázd fel. A zöldségeket párold 8-10 percig, amíg megpuhulnak, majd turmixold pépesre. Ha túl sűrű lett, adj hozzá anyatejet vagy tápszert.
Tipp:
A megmaradt hozzávalókból nagyon finom brokkolikrémlevest készíthetsz.
Avokádós uborkapüré
Hozzávalók:
1/4 kígyóuborka
1/2 érett avokádó
Elkészítés:
Hámozd meg az uborkát, vágd ketté, kapard ki a magokat majd darabold fel. Hámozd meg az avokádót is, vedd ki a magot, majd aprítsd fel ezt is. A keveréket turmixban pépesítsd, esetleg szitán is áttörheted.
Tipp:
A megmaradt avokádóból és uborkából készítsd salátát, a pürét pedig szendvicsre is kenheted. Az avokádó növeli az energiaszintet és jót tesz a bőrnek is.