A nap kedvencei
  • Kezdd a napot egy ízletes, energetizáló turmixszal. Ez a könnyel elkészíthető ital segít felébredni, serkenti az...

  • A turmix olyan zöldségekből áll, amelyek a legtöbb természetes inzulint tartalmazzák. Cukorbetegek is...

  • A narancs és az ananász jól harmonizál a tél jellegzetes fűszereivel. Kóstold meg ezt a téli turmixot! -...

Üdv az oldalon!
Belépés Regisztráció

Egészséges ötletek kerti grillezéshez

Kategória: Egészség

Beköszöntött a jó idő, hamarosan előveheted a kerti grillt, és áthívhatod a család barátait egy kis sütögetésre. Szerencsére nemcsak zsíros húsokat, kolbászt és szalonnát lehet grillezni, így az egészséges étkezésről sem kell lemondanod ezen a hétvégén sem.

Fa, szén vagy gáz?

Akár szénnel, akár fával, akár gázzal működő grillsütőt használsz, ha azt végre előveheted a garázsból, igazi nyári hangulat köszönt be a kertbe. Ha nincs türelmed megvárni, amíg rendesen meggyullad vagy leég a tüzelőanyag, és takarítani sem szeretnél, inkább gázos grillen süss.

Ha viszont ez nem szempont, használj fát, például tölgyet tüzelőanyagként, ez különleges aromát ad az ételnek, így még a hétköznapi fogásokat is egyedivé teszi. Az égő fa kellemes illata pedig segít megalapozni a hangulatot. Az összes fogást kevesebb mint húsz perc alatt megsütheted. Kezdd magas lángon, hogy bezárd az ízeket a húsba, majd kapcsold kisebb fokozatra a sütőt, és takard le az ételeket alufóliával.

Receptötlet

Egészséges húsétel a citromos-joghurtos csirke, amelyet a kerti grillen is megsüthetsz.

Hozzávalók:

40 dkg csirkemell
3 natúr joghurt
2 citrom leve
1-2 gerezd fokhagyma

Elkészítés:

Keverj össze egy tálban három csésze natúr joghurtot két citrom levével, egy-két gerezd kinyomott fokhagymával és egy teáskanál sóval, majd az öntet felét tedd félre szósznak, a másik felében pedig pácolj négy tízdekás, bőr és csont nélküli csirkemellet legkevesebb fél, legtöbb hat órán át. Minél tovább pácolod, annál ízesebb lesz, és annál kevesebb ideig kell majd sütni.

Melegítsd elő a grillt nagy lángon, de kapcsold közepesre, amikor elkezded a sütést. Vedd ki a húst a pácléből, és a szeletek vastagságától függően oldalanként négy-hét percig süsd őket. Ha megsültek, szórd meg őket friss fűszerekkel, például bazsalikommal és petrezselyemmel, majd tálald a maradék joghurtos szósszal és citromszeletekkel.

Kipróbáltad? Hogy ízlett?

Hogy tetszett?


Tetszik? Oszd meg!


Kipróbáltad? Véleményed van? Szólj hozzá!
© Copyright Turmixvilág. Minden jog fenntartva.