Áfonyaturmix Candida ellen
A Candida albicans egy mindenkiben előforduló, ártalmatlan gomba. Helytelen táplálkozás esetén azonban elszaporodhat, ezzel kellemetlen tüneteket okozva. Ez a turmix segít a gomba visszaszorításában.
Hozzávalók: 
3 db alma
10 dkg vörös áfonya (fagyasztott is lehet)
1 dl élőflórás joghurt
1 ek méz
Elkészítés:
Mosd meg a gyümölcsöket, majd préseld ki az almák levét. Önts turmixgépbe és turmixold krémesre az áfonyaszemekkel, joghurttal és mézzel. Töltsd pohárba és díszítsd egy szelet almával, vagy néhány szem áfonyával.
Hatása:
Ez a turmix gazdag B1-, B2-, B3- B6-, C és E-vitaminban, béta-karotinban, folsavban, káliumban, karotinban és rostokban. Kitűnő antioxidáns és antibakteriális hatású. Tisztítja az emésztőrendszert, erősíti az immunrendszert és hatékony húgyúti fertőzések esetén. Ha szervezetedben túlságosan elszaporodtak a Candida gombák, zárd ki étkezésedből a gyorséttermi ételeket, a zsírokat, a cukrot és a finomított ételeket, így megfékezheted a gombák szaporodását.