A nap kedvencei
  • A káposztát régen a "szegény ember orvosának" nevezték. A káposztalé elsőre furcsának tűnhet, de a karakteres...

  • A legtöbb nő a menstruációt megelőző napokban görcsöktől, ingerlékenységtől és fáradtságtól szenved. Ez a...

  • Ez a rostokban gazdag turmix segít visszaállítani a belek optimális működését, és mellesleg nagyon finom is. -...

Üdv az oldalon!
Belépés Regisztráció

Természetes parfümök házilag

Kategória: Szépségápolás

Bármit is viselsz, akkor teljes az összhatás, ha az esztétikus látványt egy kellemes illat is kíséri.

Ha egyébként a természetesség híve vagy, és nem szívesen fogyasztasz vagy használsz mesterséges adalékokkal teli élelmiszereket és kozmetikumokat, parfümből sem kell a boltit választanod; készíthetsz magadnak is otthon, természetes anyagokból.

Sőt, ha nincs kedved kutyulni, akár a kedvenc virágod vagy gyümölcsöd illóolajából is tehetsz a csuklódra vagy a nyakadra, és már kész is. A szantálfa vagy a levendula illata igen erős, így egyetlen csepp is elég belőle. Az illóolajokat össze is keverheted, és kísérletezhetsz a különböző illatkombinációkkal.

Ügyelj az illatanyagok megfelelő sorrendjére

De „valódi” parfümöt is készíthetsz. Ha te magad állítod össze az illatszert, biztos lehetsz abban, hogy nem lesz benne semmilyen szintetikus anyag, amely kiszáríthatná a bőröd, vagy allergiás reakciót válthatna ki. Ehhez egy sötét színű üvegbe tölts mandula- vagy jojobaolajat, majd add hozzá az illóolajokat az alapillattal kezdve, majd a szívillattal, a fejillattal, végül pedig a rögzítő illattal folytatva – de az utóbbit el is hagyhatod.

A fejillat az, amelyet a legmarkánsabban érzékelünk, ez lehet például narancs, levendula vagy citrom. A szívillat határozza meg, hogy a parfüm az öt alap illatcsalád (gyümölcsös, virágos, fás, zöld, keleti) melyikébe tartozik. Szívillat lehet a rózsa vagy a rozmaring.

Az alapillatot akár még egy nap múlva is érezheted a bőrödön; ez lehet jázmin, vanília vagy fahéj. Cseppenként adagold az egyes illóolajokat, és rendszeresen szagolgasd a végeredményt, nehogy valamiből túl sokat használj. Végül adj 75 milliliter alkoholt a keverékhez, és hagyd állni két napig.

Kipróbáltad? Oszd meg velünk tapasztalatodat!

Hogy tetszett?

Természetes parfümök házilag 2 out of 5 based on 1 ratings.

Tetszik? Oszd meg!


Kipróbáltad? Véleményed van? Szólj hozzá!
© Copyright Turmixvilág. Minden jog fenntartva.