A nap kedvencei
  • Egy kiadós alvás után próbáld ezt a piros bogyós turmixot. - Hozzávalók: - 150g ribizli - 6 spenótlevél - 2...

  • Gyümölcscentrifuga használatával könnyen elkészíthető és rendkívül frissítő, energetizáló turmix. -...

  • Nagyon finom, egészséges turmix, amely nagyon jó hatással van a bőrre. - Hozzávalók: - 2 alma - 1/2 sárgadinnye -...

Üdv az oldalon!
Belépés Regisztráció

Ami nélkül nincs méregtelenítés

Kategória: Méregtelenítés

Néha bizony fáradékonynak, kedvtelennek és nyűgösnek érezed magad? Még akkor is, ha egyébként egészséges életmódot fojtatsz néhány környezeti hatást nem tudsz kizárni az életedből.

A levegő holnap is benzingőzös lesz, a munkahelyeden megint stresszes helyzetek fogadnak, és a csokinak sem lehet minden nap ellenállni. Itt az ideje hát, hogy méregteleníts, ez viszont egy valami nélkül elképzelhetetlen, ez pedig a víz.

 

 

Tested 70%-a víz és minden a szervezetedben lejátszódó kémiai folyamat működéséhez vízre van szükséged. Élelem nélkül néhány hétig, de víz nélkül csak pár napig tudnál meglenni. Ezért is nagyon fontos, hogy napi szinten legalább 2 liter vizet, de inkább többet fogyassz, a méregtelenítés során pedig egyszerűen elengedhetetlen. Egyes vélemények szerint testsúly kilogrammonként naponta 70 ml tiszta víz az ideális.

A víz és a méregtelenítés

Méregtelenítéskor a zsírraktárak felbomlanak és méreganyagok kerülnek a véráramba, amely sokszor fejfájást, fáradékonyságot vagy tájékozódási zavart is okozhatnak. A szervezet legnagyobb részt a veséken keresztül szabadul meg ezektől a méreganyagoktól, így a bőséges vízfogyasztás a kúra ideje alatt nem csak a fájdalmas tüneteket enyhíti, hanem a tisztulási folyamatot is gyorsítja. Az elegendő vízfogyasztás feltölti a sejteket, üdévé teszi a bőrödet és színt, nedvességed ad neki.

Víz, kávé, tea vagy gyümölcslé?

Sokan azt gondolják, hogy a napi 2 liter folyadékba az elfogyasztott kávé, tea és alkohol is beleszámít, pedig ezek éppen az ellenkező hatást váltják ki. A koffein és az alkohol vízhajtó hatású, ezért inkább vizet vonnak el a sejtektől, ahelyett, hogy feltöltenék azt. Számolj úgy, hogy minden csésze elfogyasztott kávé kétszer annyi vizet von el a szervezetedből.

A sűrű gyümölcslevet is hígítsd 50-50%-ban vízzel. Az íze így is ugyanolyan jó marad és így segíti legjobban a vízhiány pótlását. A legegészségesebb ital a tiszta víz, mert ez szívódik fel a leggyorsabban és így közvetlenül a sejtekbe jut.

Ne csak akkor igyál, ha szomjas vagy

Te is elköveted azt a hibát, hogy csak akkor iszol, amikor szomjas vagy? A szomjúság a test vészjelzése, a kiszáradás első jele. Sokszor az éhség sem a táplálék-, hanem a folyadékigényt jelzi. Ilyenkor egy pohár vízzel el is múlik. Az elegendő folyadékbevitellel megelőzheted a fejfájást, a szájszárazságot, a koncentrációzavarokat és a fáradtságot is.

Csak fokozatosan

Ha eddig csak napi 1-1,5 liter vizet fogyasztottál, akkor ne erőltesd egyből a dupláját. Azzal csak azt kockáztatod, hogy rosszul leszel és még a vízivás gondolatát is gyűlölni fogod. Az életmódváltás alapja minden esetben a fokozatosság. Kezdetben igyál napi egy pohár vízzel többet, aztán amikor ez már természetes, akkor apránként emeld az adagot.

3 tipp, hogy könnyebben menjen a vízivás
  1. Készíts a lakás és a munkahelyed több pontjára is vizes palackokat, így ha elmész mellettük egy pillanat alatt ihatsz is egy pohárral.
  2. Készíts ki minden nap minimum 2 liter tiszta vizet és csak azt idd, így jobban ellenőrizheted, hogy mennyit fogyasztottál.
  3. Igyál szoba- vagy testhőmérsékletű vizet. Ebben a formában kevésbé megerőltető a szervezetnek és könnyebb is nagyobb mennyiséget meginni.
  4. Készíts az ágyad mellé egy pohár vizet és reggel az első dolgot az legyen, hogy megiszod.
  5. Strigulázz. Igyál naponta legalább 8 pohár tiszta vizet, mindegyik után húzz egy strigulát, így jobban ösztönözheted magad.

Kipróbáltad? Oszd meg velünk is tapasztalataidat!

Hogy tetszett?


Tetszik? Oszd meg!


Kipróbáltad? Véleményed van? Szólj hozzá!
© Copyright Turmixvilág. Minden jog fenntartva.