A nap kedvencei
  • A stressz sokak életét megkeseríti. Egy nyugtató zöld turmixszal enyhítheted a kellemetlen érzést. - Hozzávalók: -...

  • Ez a csupa gyökérzöldségből készülő turmix magas magnéziumtartalmának köszönhetően nagyon jó nyugtató...

  • Az alma és a vízitorma párosítása pikáns ízeket eredményez, amelyet a paprika magas vitamintartalma tökéletesít....

Üdv az oldalon!
Belépés Regisztráció

Áldás vagy átok? – Böjt az egészséges életmód tükrében

Kategória: Méregtelenítés

Szervezetünk időnként káros anyagokkal telítődik, amiktől ajánlatos minél előbb megszabadulni; hosszabb távon ugyanis komoly problémákat okozhatnak mind mentális, mind pedig fizikai síkon az eleinte jelentéktelennek tűnő problémák.

Ilyen esetekben a legtöbbször a méregtelenítés javallott, melynek során kiszűrjük a bomlástermékeket és mérgeket a sejtekből, szövetekből és a véráramból is. A méregtelenítés fő célja, hogy segítse szervezetünket az öntisztulásban, s ezáltal testi-lelki egyensúlyunk is helyreálljon. Fontos a fokozott folyadékbevitel, valamint a méreganyagok bevitelének csökkentése. Módszerekben nincs hiány, a leghatásosabbnak azonban mégis a böjtöt tartják. Vajon miért?

A böjt az egyik legjobb egészségmegőrző módszer, mely az egész szervezetre hat. Tehermentesíti az emésztőrendszert, s az így felszabaduló energiák a salaktalanítás folyamatát segítik elő, megerősítve és fokozva annak jótékony hatását. A salaktalanítás fokozatosan indul el, amit különböző jelek kísérnek. Ne lepődjünk meg, ha pattanások jelennek meg bőrünkön, vagy megváltozik izzadságunk szaga! Cserébe életképességünk megnő, és a szervezet immunrendszere is hatékonyabban kezd el működni.

Manapság a léböjtkúrák a legelterjedtebbek, s a tapasztalatok alapján a legsikeresebbek is. A kúra lényege, hogy naponta 3-4 liter folyadékot szükséges bevinni a szervezetbe, mely a szervezet megtisztítását mozdítja elő. A folyadék lehet tiszta víz, gyógytea, frissen préselt zöldséglé vagy gyümölcslé. A zöldségek a felszabaduló savak közömbösítésében nyújtanak segítséget, míg a gyümölcsökben lévő gyümölcscukor a vércukorszint ingadozásának helyreállítá
sában játszik fontos szerepet.

A kúra ideje alatt a szervezetben az emésztés szünetel, csupán a kiválasztás működik. Ennek köszönhetően a beleken megkövesült sár fellazul, a vesék, a máj és a gyomor megtisztulnak és kezdetét veszi a regenerálódás folyamata. Az eredményességet tovább fokozhatjuk alvással, valamint egyéb lazító és relaxáló tevékenységgel.

Te próbáltad már a léböjtöt? Oszd meg velünk tapasztalatodat!

Hogy tetszett?

Áldás vagy átok? – Böjt az egészséges életmód tükrében 5 out of 5 based on 1 ratings.

Tetszik? Oszd meg!


Kipróbáltad? Véleményed van? Szólj hozzá!
© Copyright Turmixvilág. Minden jog fenntartva.